Britain Royalty Queen New Scotland Yard

Prins Philip laat zich voor het eerst sinds lange tijd weer zien

Woensdag heeft prins Philip zich voor het eerst in lange tijd weer laten zien. Hij nam op Windsor Castle afscheid van zijn eretitel als Colonel-in-Chief van het infanterieregiment The Rifles. Zijn schoondochter Camila nam bijna gelijktijdig zijn rol over tijdens een ceremonie op Highgrove House, zo’n 160 kilometer verderop.

Volgens de aanwezige journalisten verscheen de inmiddels 99-jarige Philip in een opgewekt humeur op de trappen van het binnenplein van Windsor Castle. Hij zwaaide lachend naar de camera’s. Philip werd door generaal-majoor Tom Copinger-Symes bedankt voor zijn 67 jaar durende steun aan The Rifles. Met een paar signalen van vier bugelblazers van the Band and Bugles of The Rifles zat het werk van de prins er vervolgens op.

In 2017 ging prins Philip met pensioen. Sindsdien leidt hij een teruggetrokken bestaan. De laatste keer dat Philip in het openbaar trad, was in mei vorig jaar als gast op de bruiloft van Lady Gabriella. Wel komen zo af en toe foto’s van hem voorbij, zoals vorige week toen hij aanwezig was bij op het huwelijk van zijn kleindochter Beatrice.

Lees ook:

Pittige kritiek op prins Laurent voor fout mondkapje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen