Beatrix

Zó wordt oma Beatrix liefkozend genoemd

Het is een soort samensmelting van 2 woorden, aandoenlijk. En zeg nu zelf.. ook al is je oma 33 jaar lang koningin geweest, ze blijft oma!

Veel oma’s krijgen wel een bijnaam van hun kleinkind(eren). Alles van omie tot een verbastering van haar voornaam.. van oma’s mag en kan vaak een heleboel. Nu is Beatrix natuurlijk niet alleen grootmoeder van Amalia, Alexia en Ariane, maar dat is wél van wie deze bijzondere en lieve naam komt.

Amma

Fijn om te weten dat het er ook in koninklijke (familie)kringen huiselijk en vertrouwd aan toe gaat. De prinsessen bedachten voor Beatrix ‘Amma’. Wat nog het meest lijkt op zowel ‘mama’ als ‘oma’, in één nieuw woord gevat dus. Schattig. Overigens noemen ze haar ook gewoon oma. En dat is best bijzonder an sich, omdat veel vorstenhuizen dat soort aanspreekvormen niet hanteren. Het spreekt boekdelen over de ‘normale’ opvoeding die Willem-Alexander en Máxima zo belangrijk vonden en vinden voor hun 3 dochters.

Zoom

Zou Alexia vanuit Wales ieder weekend met ‘Amma’ bellen? En Amalia vanaf Aruba, toen ze daar met haar ouders was? Beatrix is vast he-le-maal bekwaam in het Zoomen, Teamen en Hang Out-en.

Een paar leuke foto’s van Beatrix met haar kleinkinderen

Beatrix Met Kleinkinderne In 2006
Csm Beatrix Kleinkinderen 80 027e0af788
Beatrix 5

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis GettyImages

Leestip

BESTEL HIER