oma van William en Harry

Dit is de andere oma van William en Harry

William en Harry hadden een goede band met hun oma, koningin Elizabeth. Maar wie was hun andere oma eigenlijk? Een portret van de moeder van Diana.

Frances Shand Kydd, zo heette de andere oma van William en Harry. Ze overleed in 2004 op 68-jarige leeftijd. Op de foto’s van de begrafenis zijn een intens verdrietige William en Harry te zien. Wie was hun andere oma aigenlijk?

Lieve oma

Hoewel de relatie tussen Diana en haar moeder niet altijd even goed was, is op veel foto’s te zien dat William en Harry dol waren op hun oma. Zoals op deze zonnige strandfoto’s bijvoorbeeld.

Diana And Shand Kydd Necker
Royals On Necker Island
Royals On Necker Island

Huwelijk

Het huwelijk van Diana’s ouders was niet heel gelukkig. Toen Diana acht jaar was, gingen haar ouders uit elkaar. Haar moeder hertrouwde later maar ook dat huwelijk hield geen stand. Niet gek dus dat ze dacht dat het huwelijk van haar dochter ook zou mislukken. Misschien herkende ze de eerste signalen. Signalen van een ongelukkig huwelijk die Diana zelf misschien nog niet zag. Gelukkig was haar moeder vanaf het begin wel een zorgzame oma voor Diana’s kinderen. Al stond de relatie tussen moeder en dochter soms onder druk. In een interview zei Diana ooit dat ze soms gek werd van haar moeder en ze haar af en toe lange periodes niet zag.

Diana's Boys

Moeder-dochter

Nu zijn niet alle moeder-dochter-relaties even goed. Maar wellicht dat hun relatie verbeterde toen Diana zelf in een huwelijkscrisis terecht kwam. Wie kon haar beter begrijpen dan haar eigen moeder, die zelf al twee keer was gescheiden?

The Princess Of Wales With Her M
The Princess Of Wales With Her M
The Princess Of Wales With Her Mother Frances

Oma van William en Harry

Als oma van William en Harry stond Frances minder in de schijnwerpers dan die andere oma. Maar in de harten van de jongens zal ze zeker even belangrijk zijn geweest. En als wij een gokje mogen wagen, dan weten we zeker dat deze oma niets liever had gewild dan dat haar twee kleinzonen weer als liefhebbende broers door het leven zouden gaan. Het is verdrietig dat ze hen niet meer kan bijstaan met wijze raad. Toen Diana overleed, was de band tussen haar en haar moeder heel slecht. Haar moeder hoopte dat het tijdelijk was. Helaas hebben ze het nooit meer goed kunnen maken.

Tekst Royalty Online, beeld Gettyimages

Leestip

BESTEL HIER