In beeld: de dochters van Caroline van Monaco

Het zijn echte ‘it’-girls: socialites die overal gevolgd worden en wereldwijd meiden en vrouwen inspireren met hun kledingkeuzes. We zetten eens even op een rijtje wie de dochters van Caroline precies zijn.

De dames delen een moeder. Maar hebben andere vaders. Charlotte is geboren uit het huwelijk van Caroline met de steenrijke Italiaanse zakenman Stefano Casiraghi. Hij kwam om het leven toen ze erg jong was. Ze heeft twee volle broers: Andrea en Pierre. En Alexandra is haar halfzusje. Zij werd geboren uit het huwelijk tussen Caroline en de prins van Hannover: Ernst August.

Charlotte leeft eigenlijk haar hele leven al in de spotlights. Haar uitjes, kleding, juwelen, feestjes en vrienden worden gefotografeerd. En de bekende inwoner van Monaco staat bekend om haar goede gevoel voor stijl. Ze werd in augustus 35 jaar. Kreeg in 2013 zoon Raphaël, met de bekende Franse komiek Gad Elmaleh. Die relatie hield geen stand. Charlotte trouwde in 2019 met de Franse filmmaker Dimitri Rassam. Zij hebben samen zoontje Balthazar.

Alexandra is een stuk jonger: 22. Zij werd geboren in Oostenrijk. Haar (volle) broer Christian werd kortgeleden voor het eerst vader, van een tweeling. Haar volledige naam, met titels, luidt – hou je vast: Alexandra Charlotte Ulrike Maryam Virginia, prinses van Hannover, van Groot-Brittannië en Ierland, hertogin van Braunschweig en Lüneburg. Lange tijd werd Alexandra eigenlijk alleen op de nationale feestdag van Monaco gezien. Bijna alsof haar een leven onder een vergrootglas bespaard moest blijven. De laatste tijd treedt ze echter steeds vaker naar buiten toe. Ze geeft interviews aan tijdschriften. En heeft zich – net als haar zus – ontwikkeld tot een fashionista.

De leukste foto’s van de zussen op een rij!

Een jonge Alexandra (17) samen met Tatiana Santo Domingo, de vrouw van Andrea Casiraghi.

Alexandra 1

Hier werd ze op de foto gezet tijdens de GP van Monaco, een paar jaar terug. Alexandra is hard op weg al net zo’n it-girl te worden als haar zus Charlotte.

Alexandra 3

Op een feestje van modehuis Prada werd deze groepsfoto genomen. Caroline heeft beide dochters meegenomen, we zien Charlotte en Alexandra links op de foto.

Alexandra 4

Met halfbroer Andrea tijdens een galadiner. Alexandra lijkt een voorliefde voor zachte, vrouwelijke mode te hebben.

Alexandra 5

Hier is ze nog wat jonger. Samen met moeder Caroline, bij een sponsoractie om geld op te halen voor kankeronderzoek.

Alexandra 6

Charlotte tijdens het ‘Rose Ball’ in Monaco, een jaarlijks terugkerend liefdadigheidsevenement. Ze koos hier voor een klassiek, golvend kapsel dat haar een typische jaren 20-look geeft.

Charlotte 1

Op haar trouwdag, met Dimitri.

Charlotte 2

Samen met haar moeder Caroline. Over beide vrouwen is al heel wat geschreven door de (roddel)pers. Hier dragen ze allebei Karl Lagerfeld. Ze waren groot fan van de – inmiddels overleden – ontwerper, en hij van hen.

Charlotte 3

Charlotte met zoontje Raphaël toen hij een stuk jonger was. Raphaël is inmiddels 7 jaar en Balthazar is 2.

Charlotte 8

En een heerlijk kiekje uit de oude doos. Charlotte was hier een dreumes. Zij en grote broer Andrea weten nog niet helemaal wat ze met kersvers baby-broertje Pierre aan moeten!

Charlotte 5 1

Lees ook:

In beeld: Stéphanie en Caroline van Monaco

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Beeld: Instagram @monacoprincelyfamily, ANP/EPA