monaco

Alles over Andrea en Pierre Casiraghi, zoons van Caroline van Monaco

Caroline van Monaco heeft twee dochters en twee zoons. We zoomen in op haar zoons: de charismatische Andrea en Pierre.

Hun achternaam hebben ze te danken aan vader Stefano Casiraghi. Met hem was Caroline getrouwd tussen 1983 en 1990. Tragisch genoeg kwam Stefano om het leven bij een ongeluk met een speedboot. Wat weten we eigenlijk van hun twee knappe zoons? De leukste weetjes op een rijtje.

Andrea

Andrea is de oudste, hij is eind dertig. Hij is al 9 jaar getrouwd met zijn Tatiana, samen hebben ze 3 kinderen: Sasha, India en Maximilian. Andrea is tevens het oudste kleinkind van Rainier en Grace Kelly. Eén van zijn peettantes is prinses Stéphanie, de jongere zus van Caroline.

Andrea groeide grotendeels op in Frankrijk. Caroline wilde na de dood van Stefano proberen de media in eigen land te ontlopen en haar kinderen een onbezorgde jeugd te geven. Andrea studeerde onder meer Internationale Politiek. En liep ooit stage op de ambassade van Monaco voor het land Qatar. Ook heeft hij in verschillende Afrikaanse landen lesgegeven aan kinderen.

Andrea is al geruime tijd samen met Tatiana. Voordat ze trouwden in 2013, waren ze al 7 jaar aan het daten. Hun eerste kind, zoon Sasha, heet voluit Alexandre Andrea Stefano. Vernoemd naar zowel hemzelf als zijn vader dus.

Prins 1

Pierre

Pierre is de volle broer van Andrea en is een paar jaar jonger. Hij trouwde in 2015 met Beatrice Borromeo, een Italiaanse journaliste. De twee hebben samen zoons Stefano, 4 jaar en Francesco, 3 jaar. Pierres peetvader is Albert, de broer van zijn moeder Caroline.

Pierre studeerde onder meer Internationale Economie en Management. Hij spreekt vloeiend Italiaans en Engels, plus een aardig woordje Duits. En Frans natuurlijk, omdat hij met zijn moeder en broer grotendeels in Frankrijk opgroeide. Pierre is groot fan van race-auto’s en watersporten. Met verschillende zeilbootraces haalde hij al veel geld op voor goede doelen.

In 2012 werkte Pierre zich in de nesten in een nachtclub in New York. Hij belandde in een gevecht met een Amerikaanse zakenman. Nog altijd is niet helemaal duidelijk wie wat deed en waarom. Pierre werd in een ziekenhuis in de stad behandeld aan snijwonden en kneuzingen die hij erbij opliep.

Andrea Monaco

Laten we eens kijken naar de lijn van troonopvolging in Monaco. Andrea en Pierre staan in de top-10, maar wel een stukje uit elkaar:

1 Jacques, zoon van Albert en Charlene

2 Gabriella, dochter van Albert en Charlene

3 Caroline

4 Andrea, zoon van Caroline

5 Alexandre, zoon van Andrea

6 Maximilian, zoon van Andrea

7 India, dochter van Andrea

8 Pierre, zoon van Caroline

9 Stefano, zoon van Pierre

10 Francesco, zoon van Pierre

De lijst gaat door, en in theorie zouden ook de buitenechtelijke kinderen – van Albert bijvoorbeeld – een officiële plek in de lijn voor troonopvolging kunnen krijgen, maar dan moeten hun ouders eerst met elkaar trouwen. Dat lijkt onwaarschijnlijk.

Lees ook:

9 jaar huwelijk tussen Charlene en Albert

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Instagram @monacoprincelyfamily, gettyimages