In beeld: 9 jaar huwelijk tussen Charlene en Albert

In juli 2011 luidden de kerkklokken voor het huwelijk van Albert van Monaco en zijn Charlene. De feestelijkheden besloegen destijds maar liefst twee dagen.

De steenrijke vorst en de blonde, Olympisch zwemster van Zuid-Afrikaanse komaf zijn deze maand alweer 9 jaar getrouwd. In 2014 werd hun liefde nog eens extra bezegeld, met de komst van tweeling Jacques en Gabriella.

Het paar ontmoette elkaar al in 2000, toen Charlene voor een zwemwedstrijd in Monaco was. Pas in 2006 werden ze samen in het openbaar gespot. In 2010 verloofden ze zich en in 2011 was daar dus de huwelijksdag(en). We zetten foto’s van toen en nu voor je op een rij.

Bij het kerkelijk huwelijk droeg de jonge Charlene een jurk van Armani.

Albert Charlene 1

Charlene vergezelt Albert met regelmaat voor royal duties, ceremonies en gala’s, maar is niet iemand die de pers opzoekt. Ze staat wel bekend om haar uitmuntende modesmaak. En haar korte kapsels natuurlijk.

Albert Charlene 2

Het blijft gissen wat ervan klopt, maar naar verluidt kunnen Charlene en Alberts zus Caroline niet goed met elkaar overweg. Het komt voor dat ze elkaar maar twee keer per jaar treffen, en dan ook alleen omdat het moet. Op de nationale feestdag van Monaco bijvoorbeeld.

Albert Charlene 3

In 2014 werden Jacques en Gabriella geboren. Op de foto hebben ze hun doopjurkjes aan.

Albert Charlene 5

Een knuffel van Albert voor Charlene in 2015. Over dé kus op hun huwelijksdag wordt weleens gezegd dat deze er wat ongemakkelijk uitzag.

Albert Charlene 4

In 2016 zochten Charlene en Albert paus Franciscus op, in Vaticaanstad.

Albert Charlene 8

Vooruit naar 2019, een familiefoto. Charlene heeft een prachtige jurk aan, ze oogt een beetje verlegen.

Albert Charlene 6

En in 2020 is het mondkapje opeens hét fashion-accessoire geworden. Het koppel poseert glimlachend en Charlenes haar is korter dan ooit.

Albert Charlene 7

Lees ook:

Prinsessen die we beter willen leren kennen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @monacoprincelyfamily, @princesscharlene

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen