Drieluik: prinsessen die we beter willen leren kennen

Soms komt er een naam van een royal voorbij die je absoluut wel herkent, maar niet helemaal kunt plaatsen. Omdat ze relatief weinig openbare functies vervullen, of omdat ze in het buitenland wonen. Wij zoomen in ons drieluik in op: Viktória, Annemarie en Benedikte.

In ons eerste deel gaat alle aandacht naar Viktória. Zij is getrouwd met prins Jaime en Jaime is natuurlijk een zoon van prinses Irene. Viktória’s achternaam is Cservenyák, ze is Hongaarse en geboren in Boedapest. In oktober 2013 trouwden de twee met elkaar, in Nederland.

Het stel heeft twee dochters: Zita Clara (6) en Gloria Irene (4). En het gezin woont Genève in Zwitserland, maar heeft ook een paar jaar in Rome gewoond. Jaime was toen werkzaam als ambassadeur bij de paus. Het is dus niet verrassend dat alle gezinsleden naast het ‘standaard’ Nederlands en Engels ook een woordje Italiaans en Duits spreken. En natuurlijk Hongaars en mogelijk nog wat Spaans (vanwege Jaimes familie aan vaders kant).

Viktória is actief voor Save the Children en dat is de stichting waar haar man zijn oma – Juliana – tot haar dood in 2004 ook bijzonder actief voor was. Zij was zelfs betrokken bij de oprichting van de Nederlandse tak ervan. Viktória is van huis uit jurist en ze studeerde Internationale Businesstransacties, aan de Nederlandse school Nyenrode. Wat maar weinig mensen weten, is dat zij in aanloop naar huwelijk met Jaime zelf een boek schreef. Een roman genaamd Jet Set Summer. Ze gebruikte een andere naam: Victoria Delano. Een boek dat overigens nog altijd gewoon bij één van de grootste online boekenverkopers van ons land verkrijgbaar is.

Viktória 3
Viktória 1
Viktória 2

Volgende week kijken we naar: prinses Annemarie, echtgenote van prins Carlos.

Lees ook:

Feitjes & weetjes over Luana en Zaria

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Twitter @ jaimedebourbon