buitenechtelijke kinderen

Déze mannelijke royals hebben buitenechtelijke kinderen

Niet alle koningen en prinsen gedragen zich zo hoffelijk, dat blijkt maar weer. Er zijn namelijk aardig wat buitenechtelijke koninklijke kinderen geboren. Hier wat voorbeelden. 

Vroeger trouwden royals en aristocraten altijd met elkaar om er zo voor te zorgen dat blauw bloed werd doorgegeven. Dat er naast deze huwelijken ook nog buitenechtelijke kinderen ter wereld kwamen, dat werd altijd verzwegen. Voor de buitenwereld moest het vooral lijken of het allemaal perfect was, maar dit was alles behalve het geval. 

4x Koningen en prinsen met buitenechtelijke kinderen

Prins Bernard 

In 1937 trouwde de Duitse prins Bernard met prinses Juliana. Samen kregen ze vier dochters. Maar trouw? Dat was hij allesbehalve. In 1966 had prins Bernard een affaire met de Franse maîtresse Helène Grinda en uit die affaire kwam Alexia Grinda. Volgens Alexia Grinda had ze een band met haar vader en sprak ze hem geregeld. Net voor zijn dood, in 2004, gaf prins Bernard toe dat hij nog een buitenechtelijke dochter had, Alicia de Bielefeld. Zij hoorde pas op haar zeventiende dat hij getrouwd was met de koningin van Nederland. 

Lees ook: Monegaskische royals nemen huwelijk niet nauw

Prins Albert van België

Ook prins Albert van België heeft een buitenechtelijke dochter, Delphine Boël. De prins had in de jaren ’60 jarenlang een affaire met Sybille de Selys Longchamps. In de laatste jaren heeft Delphine meerdere rechtszaken aangespannen om de erkenning te krijgen. Begin 2020 gaf de prins eindelijk toe dat Delphine zijn biologische dochter was. Later in dat jaar, in oktober, heeft ze zelfs een rechtszaak gewonnen en sindsdien mag ze de officiële titel: prinses van België, gebruiken. 

Lees ook: Delphine-effect? Meer buitenechtelijke kinderen gaan nu op zoek

Belgium Royal Family Attends National Day Ceremony
Delphine, de buitenechtelijke dochter van prins Albert van België

Prins Albert van Monaco

Het lijkt wel in de naam te zitten, want ook prins Albert van Monaco heeft buitenechtelijke kinderen. De prins leerde Tamara Rotolo kennen in 1991, tijdens een vakantie aan de Côte d’Azur. Uit deze korte relatie kwam Jazmin Grace Grimaldi. Van een goed contact was lang niet altijd sprake, pas toen Jazmin elf jaar was kwam ze in contact met haar vader. Sindsdien hebben ze een goede band. Prins Albert van Monaco heeft nog een buitenechtelijk kind, namelijk Alexandre Grimaldi-Coste. Prins Albert zou jarenlang een geheime relatie hebben gehad met Nicole Coste. Hij had altijd een goede band met zijn zoon, tot hij trouwde met Charlene Wittstock. 

Koning Juan Carlos van Spanje 

De voormalig koning van Spanje, Juan Carlos, heeft vroeger allesbehalve stilgezeten. Hij had, volgens de Spaanse media, de ene na de andere affaire. Juan Carlos zelf zei altijd dat hij zijn vrouw, prinses Sofia, nooit bedrogen heeft. Dat dat gelogen is, dat bleek wel toen hij nog niet zo lang geleden aan gaf dat hij een affaire had met Miss Spanje-kandidate Barbara Rey. Na de abdicatie van Juan Carlos, stapten er twee mogelijke buitenechtelijke kinderen van hem naar voren. Alberto Sola en Ingrid Sartiau vechten nu al jaren voor erkenning van hun vader.

Lees ook: Juan Carlos geeft afpersing door Miss Spanje-kandidate eindelijk toe

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 31-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus