×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Monegaskische royals nemen huwelijk niet nauw

  Grimaldi's volgen niet traditionele katholieke patroon

  Monegaskische royals nemen huwelijk niet nauw

  Huwelijken en zwangerschappen volgen bij de prinselijke familie van Monaco niet het traditionele katholieke patroon. Dat maakt de Grimaldi’s ook zo populair bij de roddelpers. De afgelopen jaren zijn er in de familie meer buitenechtelijke kinderen geboren dan kinderen binnen een huwelijk. "Zouden ze geen condooms verkopen in Monaco?”, werd deze week op Twitter opgemerkt.


  Charlotte Casiraghi (27), de dochter van prinses Caroline, is volgens door het paleis en de familie nog onbevestigde berichten in verwachting van een kind van haar joods-Marokkaans-Franse vriend Gad Elmaleh (42). De acteur heeft al een zoon uit een eerdere relatie. Volgens het Amerikaanse roddelblad People zou het paar nog dit jaar willen trouwen. Andrea Casiraghi (29), de oudste broer van Charlotte, is verloofd met de even oude Colombiaanse Tatiata Santo Domingo. Het paar kreeg in maart een zoon, Sacha, en volgens Paris Match is het huwelijk gepland voor eind deze maand. Het paleis heeft dat nog niet bevestigd.

  Derde huwelijk

  Andrea, de oudste zoon uit het tweede huwelijk van Caroline, werd overigens geboren zes maanden na het huwelijk van zijn ouders. Caroline was ook bij haar derde huwelijk met Ernst-August van Hannover in 1999 al in verwachting van dochter prinses Alexandra, geboren in juli van dat jaar.

  Andrea is na zijn moeder prinses Caroline tweede in de lijn van troonopvolging in het vorstendom aan de Middellandse Zee. Zijn oom prins Albert II heeft namelijk nog geen eigen wettige kinderen. Wel heeft hij twee buitenechtelijke kinderen, uit twee verschillende relaties: Jazmin (21) en Alexandre (9). Albert heeft het vaderschap in 2006 erkend, maar de kinderen komen niet in aanmerking voor de troonopvolging.

  Buitenechtelijk

  De drie kinderen van Alberts jongere zus prinses Stéphanie zijn alle drie buitenechtelijk geboren. Louis en Pauline werden later gewettigd toen Stéphanie met hun vader Daniel Ducruet trouwde; dochter Camille heeft een andere, nooit officieel bekendgemaakte vader.

  Alberts oma prinses Charlotte was ook al een buitenechtelijk kind, dat door zijn overgrootvader Louis II werd geadopteerd en tot prinses gemaakt om de troonopvolging te verzekeren. Haar zoon Rainier III, getrouwd met de Amerikaanse actrice Grace Kelly, had voor zover bekend geen buitenechtelijke kinderen. Albert volgde Rainier in 2005 op.

  7 augustus 2013 - 16:01