Swedish Royals Attend A Concert On The Occasion Of The Queen's 80th Birthday

Prinses Madeleine en gezin verhuizen terug naar Zweden

Prinses Madeleine van Zweden verhuist met haar gezin terug naar Zweden. Dit nieuws werd dinsdag bekendgemaakt door het Zweedse hof op de dag dat de jongste dochter van koning Carl Gustaf en koningin Silvia haar 42e verjaardag vierde.

Prinses Madeleine van Zweden vierde deze week haar 42e verjaardag en ter gelegenheid daarvan deelde de Zweedse koninklijke familie niet alleen een mooie portretfoto van de prinses met haar gezin, maar ook spannend nieuws.

Het Zweedse hof deelde een schattige foto van Madeleine met haar gezin op Instagram. Naast het portret, dat naar verluidt afgelopen september is gemaakt, kondigde het account aan dat het gezin terug naar Zweden verhuist. Prinses Madeleine, haar man en hun drie kinderen wonen sinds 2018 in Florida.

Madeleine Verhuist Terug Naar Zweden Kungahuset Royalty Online
© Instagram: @kungahuset

Lees ook: Prinses Madeleine van Zweden viert 42e verjaardag

‘Prinses Madeleine en haar gezin verhuizen nu terug naar Zweden. Na meerdere jaren in het buitenland te hebben gewoond, hebben de prinses en de heer Christopher O’Neill besloten dat de familie voorlopig in Stockholm zal verblijven,’ pent het Zweedse hof onder de foto.

Het nieuws dat Madeleine en haar gezin terugkeren naar haar vaderland werd voor het eerst aangekondigd in 2023. Toen was het plan dat ze in de zomer zouden verhuizen. Dat plan werd echter uitgesteld. ‘De tijd voor de familie met alles wat een verhuizing met zich meebrengt, bleek te kort.’ Het gezin woonde bijna een decennium in het buitenland. Eerst woonden ze in Londen in 2015 en vervolgens in Florida in 2018, waar ze sindsdien verblijven.

Lees ook: Madeleine en gezin toch niet terug naar Zweden

Geen koninklijke titels voor kleinkinderen

Prinses Madeleine, de jongste dochter van koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia, staat achtste in lijn voor de Zweedse troon. De Zweedse koninklijke familie heeft, net als de Deense, veranderingen doorgevoerd om de familie te stroomlijnen. Dit hield in dat de kinderen van Madeleine en haar broer, prins Carl Philip, niet meer aangesproken worden als ‘Koninklijke Hoogheid’, maar ze wel prins en prinses blijven.

Een verandering die de prinses niet erg leek te vinden. “Deze verandering is al lang gepland. Chris en ik vinden het goed dat onze kinderen nu een grotere kans krijgen om hun eigen leven als privépersonen vorm te geven in de toekomst.”

Lees ook: Prinses Madeleine verkoopt Amerikaanse villa voor dít recordbedrag 

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES/INSTAGRAM: @KUNGAHUSET