2019 06 10. H.k.h. Prinsessan Madeleine

Prinses Madeleine van Zweden viert 42e verjaardag

Hoera! Prinses Madeleine van Zweden blaast vandaag 42 kaarsjes uit. Daarom zet Royalty de leukste foto’s van de prinses onder elkaar.

De jongste dochter van het Zweedse koningspaar is geboren op 10 juni 1982. Ze heet voluit Madeleine Thérèse Amelie Josephine. De prinses is de achtste in lijn van troonopvolging.

De prinses wordt enkele maanden na haar huwelijk met de Amerikaanse bankier Chris O’Neill de trotse moeder van een dochter, prinses Leonore. In juni 2015, twee dagen na het huwelijk van haar broer, volgt hun zoon prins Nicolas. Op 9 maart 2018 bevalt de prinses van hun derde kindje, prinses Adrienne.

Prince Julian's Baptism In Stockholm
Prinses Madeleine en haar gezin

Lees ook: Prinses Madeleine verkoopt Amerikaanse villa voor dít recordbedrag 

Prinses Madeleine woont met haar gezin in de Verenigde Staten. Na haar huwelijk heeft ze op verschillende plekken gewoond – New York, Stockholm en Londen – maar een rustig en anoniem leven heeft ze niet echt kunnen vinden. Vooral in Zweden lag de jongste dochter van koning Carl Gustaf onder een vergrootglas.

Madeleine Pastel Foto 1

Sinds Florida in het najaar van 2018 haar nieuwe thuis is geworden, is de prinses nog maar zelden in haar geboorteland. Soms komt ze terug voor speciale gelegenheden, zoals de uitreiking van de Nobelprijzen, de Zweedse nationale feestdag of een zomervakantie met de hele koninklijke familie op Slott Solliden.

Lees ook: Prinses Madeleine met Chris en tiara

King Carl Gustav Of Sweden 50th Anniversary On The Throne
Madeleine en haar man Christopher O’Neil

Lees ook: Prinses Madeleine & Co zijn in Zweden

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES