vermogen koning Charles

Koning Charles is nu officieel rijker dan koningin Elizabeth: dít is zijn vermogen 

Koning Charles heeft afgelopen week weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Hij is namelijk officieel rijker dan zijn moeder, de overleden koningin Elizabeth. Lees hier wat zijn vermogen is. 

Charles werd in mei 2023 officieel tot koning gekroond. Lang kon hij niet genieten van zijn koningschap: in februari werd er bij hem kanker geconstateerd en hij wordt hier nog steeds voor behandeld. Gelukkig gaat het inmiddels wel een stuk beter met de koning. Sinds een maand is hij weer rustig aan het werk gegaan. 

Groot vermogen 

Koning Charles is op dit moment rijker dan zijn moeder, Queen Elizabeth, voor haar dood in september 2022. Volgens The Sunday Times zou de koningin een vermogen hebben gehad van omgerekend 450 miljoen euro. Koning Charles heeft op dit moment een vermogen van omgerekend 715 miljoen euro. Hij is hiermee de 258ste rijkste persoon van het Verenigd Koninkrijk. 

Lees ook: Dit zijn de 10 rijkste Europese royals

herdenkt
Queen Elizabeth

Vermogen zou nog groter kunnen zijn

Sandringham Estate en Balmoral Castle zijn de duurste bezittingen van koning Charles. Ook heeft hij veel investeringen, een grote kunstcollectie en veel vastgoed. Ook dit is allemaal onderdeel van zijn vermogen. Het vermogen zou ook nóg groter dan 715 miljoen kunnen zijn, want er is nooit bekendgemaakt hoeveel hij van koningin Elizabeth heeft geërfd. 

Lees ook: Dit is Mabels nieuwe plek in de Quote 500

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl