Koninklijke Familie Bij Uitreiking Prins Claus Prijs

Dit is Mabels nieuwe plek in de Quote 500

Mabel is gestegen in de lijst met de 500 rijkste Nederlanders. Ook zo benieuwd op welke plek ze prijkt én waarmee ze dat vermogen zoal heeft kunnen opbouwen? Lees snel verder.

Dat ze niet krap bij kas zit, wist je misschien al. Vorig jaar rond deze tijd konden we je melden dat Mabel een (geschat) vermogen van 560 miljoen euro had. Daarmee stond ze op plek 66 in dat jaar. Dit jaar stijgt ze naar plek 50 met een (geschat) vermogen van – hou je vast – 880 miljoen euro!

Geen coronacrisis voor de prinses dus. Sterker nog, het gaat haar financieel nu al jaren op rij voor de wind. Quote, dat ieder jaar de top 500 opstelt, weet ook waar het gros van haar vermogen vandaan komt. Dat blijkt een ‘klein belang in Adyen’ te zijn, waar prins Friso ooit in investeerde. Door voordelige beurskoersen leverde dat Mabel jaar na jaar meer geld op. Adyen bestaat uit een groep Nederlandse ondernemers en investeerders. Overigens verkocht Mabel na Friso’s overlijden een deel van zijn aandelen in Adyen, toen voor 43 miljoen euro.

Naast de 500 rijkste individuen heeft Quote ook een top-50 van rijkste Nederlandse families gemaakt. Daarop prijken de van Oranje-Nassaus op plek 11. Met een (geschat) vermogen van wel 1,2 miljard euro. Niet misselijk!

LEES OOK:

Nieuwtje: er komt een docu over Amalia

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP