Zomerfotosessie Koninklijk Gezin

Nieuwtje: er komt een docu over Amalia

Het zal weinigen zijn ontgaan dat onze kroonprinses volgende maand 18 jaar wordt. Twee boeken maar liefst verschenen er al over Amalia afgelopen maand. En nu is ook bekendgemaakt dat er een heuse documentaire over haar wordt uitgezonden. Lees er meer over!

‘Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon’ heet de documentaire. Hij wordt uitgezonden op Net5. Alles in het teken van haar 18de verjaardag, op 7 december aanstaande. Eerder las je bij ons over het boek dat Claudia de Breij over haar maakte, dat gebeurde op basis van persoonlijke gesprekken die de cabaretière had met de prinses.

Ook een politicus maakte een boek over haar. Daarin kwam een nogal oubollige regel naar boven, die stelde dat Amalia geen koningin kan worden in het geval dat zij op vrouwen zou vallen. Dit omdat ze dan niet voor ‘koninklijk nageslacht’ zou kunnen zorgen. Een en ander werd punt van discussie in de Tweede Kamer en algauw veranderd in een modernere ‘regel’: Amalia mag trouwen met wie ze maar wil, man of vrouw.

En zojuist werd bekend dat er dus ook een docu over de bijna 18-jarige verschijnt. Zelf wordt Amalia niet geïnterviewd, wel worden verhalen van mensen die dichtbij haar staan opgetekend. Om welke mensen het gaat, is niet bekend. Woorden als ‘uniek kijkje’ en ‘openhartige gesprekken’ sieren het persbericht over de documentaire, dus dat belooft wat. Hij wordt uitgezonden op 6 december om 20.30 uur. Aan de vooravond van Amalia’s verjaardag dus!

Zomerfotosessie Koninklijk Gezin

LEES OOK:

Zien: prachtige foto’s van de bruiloft van prins Philippos

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP