Aan Het Werk Kate

Update: dít is wanneer prinses Kate weer aan het werk gaat

Afgelopen weken liet de Engelse media weten dat prinses Kate weer snel aan het werk gaat, maar is dit wel echt zo? Buckingham Palace geeft een update. 

Prinses Catherine van Wales maakte in maar bekend dat ze kanker heeft en hiervoor chemotherapie moet ondergaan. Sinds deze bekendmaking blijft ze uit de publiciteit en is ze samen met haar gezin te vinden in een landhuis in Norfolk. 

Nog niet klaar voor

Er waren de afgelopen weken meerdere geruchten over de terugkeer van prinses Kate. Kranten lieten weten dat haar terugkeer dichterbij dan ooit is en dat ze zelfs in de komende maand alweer in het openbaar zou treden. Toch is dit niet zo. Buckingham Palace liet weten dat de prinses nog niet zal terugkeren. Sterker nog ze zal in Norfolk blijven ‘tot de dokters haar iets anders aanbevelen’. 

Lees ook: Prins William geeft update over prinses Catherine

Nog een jaar uit beeld

Nadat Buckingham Palace liet weten dat de prinses de komende tijd nog niet in het openbaar zal treden, lieten diverse Engelse kranten weten dat de prinses dit jaar niet meer aan het werk zal gaan. The Telegraph bijvoorbeeld schreef dat de prinses pas in het voorjaar van 2025 weer naar buiten zal treden. 

Baantjes Kate
Prinses Catherine

Alles voor een goede gezondheid

Of het later dit jaar wordt, of pas begin volgend jaar, dat zullen we niet weten. Ook een woordvoerder van de prinses liet deze week op een evenement van Royal Foundation Centre for Early Childhood, één van Kate’s eigen liefdadigheidsinstellingen, weten dat ze pas aan het werk gaat als haar medisch team toestemming gaat geven. Het lijkt erop dat dát nog wel even gaat duren. 

Lees ook: Koningin Camilla geeft voor het eerst een update over prinses Kate

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl