ruzie

Sarah Ferguson bemoeit zich niet met ruzie tussen Charles en Andrew

De ruzie tussen Charles en Andrew is niemand ontgaan, ook Sarah Ferguson niet. Ze laat hierover meerdere dingen los in tv-programma Good Morning Britain. 

Prins Andrew woont sinds 2004 in de Royal Lodge. Hij nam het huis over van de moeder van koningin Elizabeth. Zij woonde er van 1952 tot haar dood in 2002. Prins Andrew tekende op dat moment een contract voor 75 jaar en investeerde er toentertijd zelf 6,5 miljoen pond in de renovatie. Inmiddels blijkt de Royal Lodge weer aan een renovatie toe te zijn. 

Niet bemoeien met ruzie 

Sarah Ferguson heeft in het tv-programma Good Morning Britain laten weten dat zij zich niet wil bemoeien met de ruzie tussen koning Charles en zijn jongere broer prins Andrew. De twee hebben al tijden ruzie over de Royal Lodge. Als het aan koning Charles lag dan zou zij broer Andrew vandaag nog vertrekken. Andrew daarentegen wil daar niets van weten.

Lees ook: Koning Charles wil jongere broer Andrew uitzetten

Moeilijke woonsituatie

Niet alleen prins Andrew woont in de Royal Lodge, ook zijn ex-vrouw Sarah Ferguson woont daar nog steeds. Dit vertelde ze hierover: “Ik ben om te beginnen maar een gast, een heel gelukkige die hier erg op mijn gemak is. Ik waak ervoor om me te mengen in discussies tussen broers en ik denk dat het beter is als zij het onderling bespreken.”

hertrouwen Andrew Sarah
Sarah Ferguson met ex-man prins Andrew

Alternatieve optie

Mocht het zover komen dat prins Andrew en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson de Royal Lodge echt moeten verlaten, dan heeft koning Charles gelukkig nog wel een alternatief voor de twee in petto. Maar of ze daar nu zo blij mee moeten zijn? Dit alternatief is namelijk echt veel kleiner dan het dertig kamers tellende Royal Lodge. Het zou gaan om het kleinere Frogmore Cottage, het huis waar prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle eerder woonden. 

Lees ook: Aha! Hierom zal Sarah Ferguson prins Andrew altijd blijven steunen

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP