zwarte outfit

Om deze reden moeten Britse royals altijd een zwarte outfit mee op reis nemen

Britse royals vertrekken nooit op reis zonder een zwarte outfit in hun koffer. Maar waarom is dat precies?

Het leven van een royal is niet altijd even makkelijk. Een prins, prinses, koningin of koningin heeft veel verantwoordelijkheden. Niet alleen wanneer ze in het land zijn, maar ook op reis. Wanneer ze op reis gaan wordt hun koffer door een speciaal team ingepakt en dan gaat er ook altijd een zwarte outfit mee. 

Koninklijk protocol

Het koninklijk protocol van de Britten schrijft dat iedere royal een zwarte outfit mee moet nemen wanneer ze op werkreis of op vakantie gaan. Waarom ze dit moeten? Mocht iemand overlijden, dan moeten alle leden van de koninklijke familie direct zwart dragen als teken van respect. 

Lees ook: Een zwarte dag voor kroonprinses Victoria

Britse royals in rouw

Diverse keren zijn er Britse royals overleden wanneer meerdere royals in het buitenland waren. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat koning George VI, de vader Queen Elizabeth, overleed. Toen hij in 1952 stierf was ze met prins Philip op safari in Kenia. Queen Elizabeth maakte de fout dat ze geen rouwoutfit bij zit had. Ze mocht pas op de foto toen haar een zwarte outfit was gebracht, dat gebeurde na haar terugreis in Londen. 

Remembrance Sunday Cenotaph Service
Remembrance Sunday Cenotaph Service

Lees ook: 5x Máxima in stijlvol zwart

Lord Spencer

Toen de vader van Diana, Lord Spencer, in 1992 overleed, was ze samen met prins Charles aan het skiën. Nog voordat de twee terug in Londen waren, hadden ze al een zwarte outfit aan. Zij hadden op dat moment wél een geschikte outfit mee. 

Tip van de redactie

In de bestseller Diana. Haar eigen verhaal onthult Diana intieme details van haar leven. Andrew Morton biedt ongeëvenaarde inzichten, gebaseerd op geheime interviews met de prinses. Deze biografie, bijna een autobiografie, belicht Diana’s meest persoonlijke momenten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl