Harry (2)

Rechtszaak prins Harry tegen uitgever The Sun gaat door zoals gepland

De rechtszaak van prins Harry (39) tegen uitgever ‘The Sun’ gaat zoals gepland in januari door, nadat een verzoek om vertraging werd afgewezen door een rechter in Londen.

Een rechter in Londen wees vrijdag een verzoek af dat de zaak mogelijk twee jaar had kunnen vertragen. Harry is een van de vele personen die News Group Newspapers (NGN) aanklagen wegens ongeoorloofde verkrijging van informatie, zoals het hacken van telefoons.

Lees ook: Prins Harry verliest opnieuw rechtszaak rondom beveiliging Britse politie

NGN verzocht om een extra zaak om te bepalen of de klagers binnen de tijdslimiet hun aanklacht hadden ingediend. De rechter wees dit af vanwege mogelijke vertraging en extra kosten.

Associated Newspapers Libel Case
© Getty Images

Lees ook: Cute! Meghan beloont Harry met een zoen na winnen polo match

Acteur Hugh Grant heeft eerder zijn zaak tegen NGN geschikt om juridische kosten te vermijden. Harry’s advocaat heeft gezegd dat Harry mogelijk ook tot een schikking moet komen om dezelfde reden, zoals eerder gebeurde in een zaak tegen Mirror Group Newspapers (MGN).

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES