Prinses Kate van Wales. Royalty online

‘Prinses Kate voelt zich vreselijk door Photoshop-fail’

Op Moederdag deelde prinses Kate (42) een foto van haar en haar kinderen. Daar ontstond echter veel ophef over nadat volgers fouten in de foto hadden gespot. Kate, die de foto zelf heeft bewerkt, bood haar excuses aan en voelt zich naar verluidt ‘vreselijk’.

Ondanks de ophef en de excuses van Kate voor het bewerken van de foto die zondag werd gedeeld, weigert Kensington Palace de originele foto vrij te geven. Independent schrijft dat Kate zich ‘vreselijk’ zou voelen door de ontstane ophef. Maandag geeft Catherine van Wales zelf aan dat ze de foto heeft bewerkt. Dat liet ze weten via X, voorheen Twitter. ‘Ik wil mijn excuses aanbieden voor de verwarring die de familiefoto die we gisteren gedeeld hebben, veroorzaakt heeft.’

Sinds Kate is ontslagen uit het ziekenhuis is er niets meer gedeeld over haar gezondheidstoestand. Het enige wat we wisten, is dat ze haar werkzaamheden pas na Pasen weer zou kunnen oppakken. Waarschijnlijk voelde de prinses de druk om een perfecte foto te delen. ‘Ze probeerde de foto zo perfect mogelijk te maken omdat ze wist hoe belangrijk het was om een nice picture te delen’, zegt een bron tegen CNN.

Lees ook: De eerste foto sinds operatie van prinses Kate is mogelijk gemanipuleerd

Media-organisaties verwachten nu echter wel dat ‘de beelden die worden gedeeld accuraat zijn’. Zo zou het niet acceptabel zijn om de pixels van een foto aan te passen of te manipuleren.

Lees ook: Nu: Prinses Kate heeft foto zelf bewerkt en biedt excuses aan

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES