gemanipuleerd

De eerste foto sinds operatie van prinses Kate is mogelijk gemanipuleerd

Gisteren werd er een foto van prinses Kate met haar kinderen vrijgegeven, maar volgens diverse persbureaus zou de foto gemanipuleerd zijn. 

In januari werd prinses Catherine aan haar buik geopereerd en sindsdien is ze aan het herstellen. Tot Pasen zal ze haar rust houden, heeft Buckingham Palace eerder laten weten. 

Rel om eerste foto na operatie

Speciaal voor moederdag deelde de koninklijke familie een foto van prinses Kate samen met haar drie kinderen. Deze foto zorgde direct voor een rel, want volgens persbureaus Reuters, AP en AFP is de foto gemanipuleerd. De bureaus hebben het beeld dan ook teruggetrokken. 

Lees ook: Kate viert moederdag met lief familiekiekje

Wat is er mis? 

Zo zouden er diverse dingen niet kloppen aan de foto. Dit zou er gemanipuleerd zijn: er is te zien dat de mouwen van twee kinderen, die niet naast elkaar zitten, wel door elkaar lopen. Ook zou de hand van Charlotte gekopieerd zijn uit een andere foto. Dit schrijft de Daily Mail in hun artikel. Verder is er ook iets mis met de rits van prinses Kate haar jas. En bij de jongste zoon, Louis, is er iets mis met zijn vingers. Dit zou korter zijn dan normaal. 

Geruststellen

Gisteren deelde de Britse royals een foto, waarbij stond: “Bedankt voor jullie vriendelijke wensen en voortdurende steun in de afgelopen twee maanden.” De familie wilde hiermee de wereld geruststellen, maar helaas werkte dat averechts. Nu zijn mensen nóg meer dan ooit aan het speculeren. 

Bang om te delen 

De drie grote persbureaus: Reuters, AP en AFP hebben het beeld ingetrokken. Ze zijn bang om gemanipuleerde beelden te verspreiden. Volgens de persbureaus moet de consument erop vertrouwen dat het beeld altijd klopt en in dit geval kunnen ze het niet 100 procent zeggen. 

Lees ook: Oom van Kate: ‘Meghan is als actrice perfect in manipuleren’

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl