titel prinses charlotte

Dit is waarom prinses Charlotte haar titel kwijt zal raken als William koning wordt 

Op het moment dat kroonprins William koning wordt, staat de Britse prinses Charlotte een verandering te wachten. En niet zomaar een verandering.

Nu koning Charles ziek is, wordt er steeds vaker gesproken over de toekomst. Kroonprins William zou volgens bronnen er meer dan klaar voor zijn om koning te worden. Wel brengt het heel wat veranderingen met zich mee, zoals bijvoorbeeld de titel van prinses Charlotte. 

Titel kwijtraken

Wanneer prins William koning wordt, zal prinses Charlotte haar huidige titel kwijtraken. Ze zal wel een nieuwe titel krijgen, maar het is nog niet duidelijk wat dit zal worden. Dit ligt namelijk nogal ingewikkeld. Charlotte gaat op dit moment door het leven als Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Charlotte van Wales. Maar hoe lang ze deze titels nog heeft? Volgens het Britse nieuwskanaal OSSA kan het een dramatische wending hebben. “Charlotte’s toekomst zal dramatisch veranderen wanneer haar vader zijn eigen vader opvolgt als koning. Wanneer dat gebeurt, zal het leven zoals Charlotte het kent er heel anders uitzien. Sterker nog, ze dreigt haar titels te verliezen wanneer haar vader op de troon zit”, zeggen zij. 

Lees ook: Overtreden George en Charlotte deze regel?

Hoe zit dat precies? 

De royalty expert van OSSA vertelt hoe dit precies in elkaar zit: “Op de dag dat William koning van het Verenigd Koninkrijk wordt, zal zijn oudste zoon George tot Prins van Wales worden benoemd. Maar dit maakt zijn jongere zus tot ‘Charlotte van niets’. Haar recht om Prinses van Wales te zijn verdwijnt zodra haar broer officieel de titel Prins van Wales krijgt. Dit omdat een vrouw binnen de koninklijke familie alleen prinses kan zijn als vrouw óf dochter van een prins. En als zus past Charlotte in geen van beide categorieën.”

Lees ook: Oh jee! Verwarring om Williams bijnaam voor Charlotte

titel
Prinses Charlotte

Andere titel voor prinses Charlotte

Charlotte zal later wel een andere titel kunnen aannemen, zoals Princess Royal, maar ook dit ligt weer ingewikkeld. “Princess Royal is een speciale titel die wordt gehouden door de oudste dochter van de regerende monarch, wat momenteel prinses Anne is. Maar er kan slechts één Princess Royal zijn, en aangezien de titel momenteel in gebruik is, is het onzeker dat prinses Charlotte de titel überhaupt zal krijgen.” In dat geval zou prinses Anne eerst moeten overlijden, voordat Charlotte deze titel kan krijgen. 

Lees ook: Gaat Charlotte nu al geschiedenis schrijven?

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl