The Prince And Princess Of Wales Attend Wimbledon 2023 Day 14

Overtreden George en Charlotte deze regel?

Prins George (9) en prinses Charlotte (8) hebben afgelopen zondag hun ouders vergezeld op het tennistoernooi van Wimbledon.

De twee oudste kinderen van de Britse prins William en prinses Catherine konden vanaf de eerste rij van de koninklijke loge kijken naar de spannende finale tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic. Maar hebben George en Charlotte hiermee een Wimbledon-regel overtreden?

Verzoek afgewezen

Volgens het Britse tijdschrift Hello! wordt er veel gesproken over het feit dat kinderen niet zijn toegestaan in de royal box. In 1999 vroeg de hertogin van Kent of ze de 12-jarige zoon van een overleden vriend mocht uitnodigen als vriendelijk gebaar, maar haar verzoek werd destijds afgewezen. De toenmalige clubvoorzitter John Curry kwam toen met een verklaring: ‘Ik betreur alle onbedoelde ongemakken die dit mogelijk heeft veroorzaakt aan Hare Koninklijke Hoogheid. Vanwege beperkte ruimte in de koninklijke loge, verzoeken we ook dat, behalve de kinderen van de koninklijke familie, kinderen niet worden uitgenodigd omdat ze andere waardige mensen uitsluiten van het bijwonen, van wie velen bijdragen aan tennis.’

Vrienden van Wimbledon

Het blijft onduidelijk of dezelfde regels nog steeds gelden op Wimbledon. Volgens de officiële website wordt de koninklijke loge gebruikt voor het vermaak van vrienden en gasten van Wimbledon, waaronder de Britse en overzeese koninklijke families, regeringsleiders, mensen uit de tenniswereld, commerciële partners en andere betrokkenen. Uitnodigingen worden gedaan door de voorzitter van de All England Club, rekening houdend met suggesties van leden van het organisatiecomité van de kampioenschappen, de Lawn Tennis Association en andere relevante bronnen.

Onder begeleiding

De website van Wimbledon vermeldt dat het kinderen van alle leeftijden verwelkomt, maar baby’s en kinderen onder de vijf jaar worden niet toegelaten. Kinderen vanaf vijf jaar en onder de zestien daarentegen mogen alle banen betreden onder begeleiding van een volwassene, op voorwaarde dat ze een eigen stoel hebben.

Voor Charlotte was het de eerste keer dat ze met haar ouders mee mocht, George was vorig jaar al van de partij. Toen zagen George, William en Catherine op Wembley hoe Engeland na strafschoppen verloor van Italië.

eloise
KLIK HIER

#Royaltynl