Charlotte En Orla

Oh jee! Verwarring om Williams bijnaam voor Charlotte

Papa William heeft waarschijnlijk louter goede intenties gehad toen hij deze Franse bijnaam voor haar koos, maar online wordt er toch wat verdeeld gereageerd op de keuze.

Nickname, bijnaam, koosnaam, wat voor naam je er ook aan geeft, William heeft een mooie voor dochter Charlotte. En wel het Franse ‘mignonette’. Wat zich ongeveer laat vertalen als ‘schatje’ of ‘kleine lieveling’. Althans, dat is vast en zeker wat hij ermee bedoelt. Menig royaltyfan spreekt zich dan ook positief uit over de naam.

Toch laait online af en toe de discussie op over de betekenis, nadat er bijvoorbeeld weer een video van het gezin wordt gedeeld waarin William Charlotte hoorbaar ‘mignonette’ noemt. Franstalige royaltyfans reageren namelijk met enige verbazing of een glimlach op zo’n filmpje en de bijnaam. Volgens hen wordt het woord zelden gebruikt, maar heeft het een paar héle andere betekenissen dan ‘schatje’. Hieronder de meest genoemde:

‘De kleine flesjes die je vindt in een minibar’

‘Het is een sausje van sjalotten, azijn en pepertjes’

Overigens spreekt William – net als zijn oma Elizabeth deed – wel vloeiend Frans. Dus wij vertrouwen op zijn keuze voor ‘mignonette’. Laat in de comments achter wat jouw bijnaam is!

William, Kate, George, Charlotte, Louis

Beeld: Instagram @princeandprincessofwales

Bron: Hello!

#RoyaltyNL