Máxima Met Amalia

Geweldig: de leukste bijnamen van de royals!

Koosnaampjes, bijnamen, nicknames… we verzamelden de leukste voorbeelden voor je. En dat pakt soms verrassender uit dan je waarschijnlijk vermoedt!

Of royals nu met andere royals huwen, of verliefd worden op een ‘reguliere burger’ (zoals Meghan en Harry, Margriet en Pieter of Willem-Alexander en Máxima), dat er ook in koninklijke kringen allerlei koosnaampjes worden bedacht en gebruikt is een feit. Het laat des te meer zien dat ook royals gewoon mensen zijn.

Onlangs verklapten we je al hoe Amalia, Alexia en Ariane hun oma, Beatrix, noemen. Maar het houdt niet op bij deze royal oma! Daarom deden we een beetje onderzoek naar meer bijnamen, koosnaampjes en voor de Britse royals: nicknames. Lees je mee?

Haz

Toen James Corden tv-opnamen maakte met Harry, belde Meghan. James kon duidelijk horen dat ze hem ‘Haz‘ noemde. Ze vroeg: ‘Haz, how’s your tour of LA going?’ – oftewel: ‘Haz, hoe gaat het met je toer door L.A.?’

Charles en Camilla hebben wel erg bijzondere bijnamen voor elkaar. Naar verluidt noemen zij elkaar ‘Fred‘ en ‘Gladys‘. En dat zijn dan weer namen van karakters uit een bekende Brits radioshow (van weleer).

Van Beatrix heb je misschien weleens gehoord dat zij door zussen, vrienden en vriendinnen ook wel ‘Trix‘ genoemd wordt. Maar wist je ook dat Margriet – haar jongere zus – luistert naar de koosnaam ‘Pietie‘?

Beabea

Kate heeft een aandoenlijke verkorting voor dochter Charlotte: ze noemt haar ‘Lottie‘.

En Willem-Alexander schijnt in huiselijke kring vrijwel nooit met zijn volle naam te worden aangesproken. Ook niet met ‘Wim-Lex‘, wat je wel veel leest en hoort. ‘Alex‘ of ‘Alexander‘ zijn de gekozen varianten.

Eugenie noemt haar zus Beatrice liefdevol ‘Beabea‘. Die begrijpen wij helemaal, zo’n naampje dat waarschijnlijk al in hun kindertijd is ontstaan!

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Koninklijk Huis / RVD