Trooping The Colour catherine van wales

Actueel: Prinses Catherine voor het eerst weer in het openbaar tijdens Trooping the Colour

Zaterdagmiddag stond het centrum in Londen in het teken van Trooping the Colour. Extra leuk was dat prinses Catherine er eindelijk weer eens bij was.

Met de jaarlijkse Trooping the Colour, ook wel een militaire parade, wordt de verjaardag van de Britse koning Charles gevierd. Aan de parade doen 1400 militairen, 200 paarden en 400 muzikanten mee. Het was dit jaar nog even onzeker of de door kanker getroffen koning Charles en prinses Kate erbij konden zijn. Het was dan ook een grote verrassing dat ze er allebei waren.

Aanwezig bij Trooping the Colour 

Vrijdagavond werd de aanwezigheid van prinses Catherine van Wales aangekondigd. Ze liet weten dat ze vooruitgang boekt, maar dat ze toch nog goede en slechte dagen heeft. De aanwezigheid vandaag is haar eerste publieke optreden sinds de diagnose. 

Lees ook: Royalty-expert onthult: “Prinses Catherine van Wales is veel zieker dan gedacht”

Stralende Kate

Prinses Kate staalde. Ze zwaaide en lachte voluit naar het publiek. Ze zat samen met George, Charlotte en Louis in de koets. Ook koning Charles en koningin Camilla zaten in hun eigen koets. Prins William zat niet bij zijn gezin in de koets, hij nam te paard deel aan de parade.

Lees ook: Kate schreef ‘zelf en snel’ toespraak over strijd tegen kanker

Traditionele balkonscène

Natuurlijk kon een traditionele balkonscène niet ontbreken. Deze vond later in de middag plaats. Het was een mooi gezicht, want precies op dat moment brak de zon door in Londen. De rest van de middag was het een stuk slechter weer, met zelfs af en toe aardig wat regen. 

Lees ook: Charles te paard tijdens Trooping the Colour

Foto’s Trooping the Colour 2024

Natuurlijk zijn er op deze dag ook weer heel wat mooie foto’s gemaakt. Hieronder hebben we een mooi overzicht klaarstaan, met als belangrijkste: de terugkeer van de stralende prinses Catherine. 

Trooping the Colour
Prins William, prinses Kate en de kinderen
De hele familie op het balkon
De hele familie op het balkon
Prinses Kate en de kinderen in de koets
Prinses Kate en de kinderen in de koets
Koning Charles en koningin Camilla
Koning Charles en koningin Camilla
De militaire parade
De militaire parade

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP