The Prince Of Wales Meets With President Of Ecuador At United Nations General Assembly

Prins William emotioneel over gezondheid van Kate en Charles

Prins William heeft deze week in een ontroerende toespraak voor het eerst gesproken over het herstel van prinses Catherine en de behandeling van koning Charles.

Prinses Catherine en koning Charles zijn allebei geopereerd. Kate herstelt thuis van een buikoperatie, koning Charles ondergaat een behandeling voor de vorm van kanker die net bij hem is gevonden. Op het galadiner van de Londen Air Ambulance Charity sprak prins William woensdag over zijn vrouw en vader.

Prins William schitterde op het Gala Diner van de Londen Air Ambulance Charity, waar hij de aanwezigen bedankte voor hun warme wensen aan zijn vader, Koning Charles.

Gezondheid van Kate en Charles

Nog geen twee dagen na de openbaarmaking van de kankerdiagnose van de koning, hield de Prins vervolgens een korte, maar emotioneel toespraak. Daarin verwees hij naar de gezondheid van zowel zijn vrouw Catherine als die van zijn vader Charles.

Lees ook: dit is wat we nu weten over de ernstige ziekte van koning Charles

The Prince Of Wales gezondheid van Kate en Charles
The Prince Of Wales @gettyimages

Toespraak prins William

In zijn toespraak zei hij: “Dank jullie wel voor jullie aanwezigheid hier vanavond. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om jullie allen te bedanken voor de vriendelijke berichten van steun aan Catherine en aan mijn vader. Vooral in de afgelopen dagen. Het betekent ontzettend veel voor ons allemaal. De afgelopen weken stonden in het teken van medische zaken. Daarom dacht ik dat het een goed idee zou zijn om naar een luchtambulance-evenement te gaan. Om even weg te zijn van dat alles!”

ziekenhuis charles kanker

Prins William sprak verder over de gezondheid van zijn vader en dat hij nu een andere kijk had op de slijtage van het lichaam. Daarna bedankte hij nogmaals alle aanwezigen, die hij stuk voor stuk levensredders noemde. Het was duidelijk dat William emotioneel was toen hij sprak over de gezondheid van Kate en Charles.

Lees ook: prinses Catherine zit niet stil en werkt vanuit bed

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

Prins Charles

Prins Charles

Sally Bedell Smith

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

BRON HELLO!