prins Louis in lange broek

Zien: Prins Louis draagt voor het eerst in 5 jaar een lange broek

Er is sinds de feestdagen een grote verandering te zien in de outfits van prins Louis. Eindelijk mag de prins een lange broek dragen. 

De koninklijke familie houdt er diverse opvallende modetradities op na. Ook het dragen van korte broeken hoort hierbij. Wat de temperatuur en het seizoen ook is, jongens mogen normaal gesproken tot hun achtste verjaardag alleen maar korte broeken aan. Prins Louis is er nu drie jaar eerder mee gestopt. 

Groot nieuws in het Verenigd Koninkrijk 

In de Britse kranten was het groot nieuws. Enkele kranten kopten met: ‘Kleine Louis mag eindelijk een lange broek dragen.’ Wel zo fijn in de winter. In de hoge klasse dragen veel jongens een korte broek. Bij het dragen van een chino hoor je bij de middenklasse en wanneer je een jeans draagt hoor je bij de lagere klasse. 

Lees ook: Prins Louis lijkt sprekend op zijn moeder Kate

Prins George in korte broek

De oudere broer van Louis, prins George, droeg tot zijn negende in het openbaar korte broeken. Prins William en zijn vrouw prinses Kate vonden het op dat moment belangrijk dat hij steeds een korte broek droeg. Toch hebben ze er nu voor gekozen om het bij prins Louis anders aan te pakken en hun eigen tradities te volgen. De Britse etiquette-expert William Hanson zegt hierover het volgende: “Langzaam maar zeker veranderen de tijden. En of dit nu een boodschap is om aan te tonen hoe volwassen prins Louis al is, of hij gewoon niet van koude knieën houdt: prins William en prinses Kate lijken vooral hun eigen tradities te willen volgen.”

Britain Royals Christmas
Prins Louis voor het eerst in een lange broek

Jeugdtrauma prins William

Volgens William Hanson was het vooral prins William die het belangrijk vond om deze traditie te doorbreken. De royalty expert laat weten dat prins William een jeugdtrauma heeft opgelopen door de constante verwachting om een korte broek te dragen. Hij koos er zodra dat kon dan ook voor om zijn eigen kleding te kiezen en zoals we nu zien mag prins Louis dat ook. Op naar warme benen! 

Lees ook: Zoveel kost een jaartje privéschool voor George, Charlotte en Louis

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP
DATUM 13-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl