niet zien

Prins Harry zal zijn vader tijdens zijn bezoek aan het VK niet zien en dít is waarom

Prins Harry gaat komende week naar het Verenigd Koninkrijk om het 10-jarig bestaan van de Invictus Games te vieren. Jammergenoeg zit een bezoek aan zijn vader er niet in. 

Sinds 2020 woont prins Harry samen met zijn vrouw, Meghan Markle, en kinderen in de Verenigde Staten. Toch moet de prins zo af en toe nog wel de grote oversteek naar het Verenigd Koninkrijk maken, zo ook over een week.

Elkaar niet zien

Nu prins Harry na maanden weer voet zet in het Verenigd Koninkrijk, zou je verwachten dat hij wel een bezoekje brengt aan zijn vader, de zieke koning Charles. Volgens bronnen zou prins Harry niets anders willen, maar is het de agenda van de koning die het niet toelaat om af te spreken met zijn zoon. The Telegraph meldt dat koning Charles het ‘te druk’ zou hebben met andere verplichtingen. De twee gaan elkaar jammergenoeg dus niet zien.

Lees ook: Prins Harry vertrekt zonder Meghan naar het Verenigd Koninkrijk en dít is waarom

Bezoek aan Verenigd Koninkrijk 

Op woensdag 8 mei brengt prins Harry een bezoek aan zijn vaderland. Dit is de eerste keer sinds februari dat hij weer het vliegtuig instapt naar het Verenigd Koninkrijk. De jongste zoon van koning Charles komt naar het Verenigd Koninkrijk toe om het 10-jarig bestaan van The Invictus Games Foundation te vieren. Dit heeft de stichting via X (voorheen Twitter) bekendgemaakt. De Invictus Games zijn een internationaal sportevenement voor militairen en veteranen, die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt tijdens hun diensttijd. Prins Harry heeft deze foundation in 2014 opgezet, nu alweer tien jaar geleden. 

Hrh Prince Harry With Hrh Prince Charles At The World
Prins Harry met zijn vader, Koning Charles

Zonder Meghan Markle

Prins Harry gaat zonder Meghan naar het Verenigd Koninkrijk. Zij blijft samen met haar kinderen in Californië, dit omdat ze altijd veel stress krijgt van een bezoekje aan Harry’s geboorteland. Ze hebben daarom samen besloten dat zij thuisblijft. 

Op bezoek bij schoonzus Kate

Prins Harry heeft eerder al laten weten dat hij begin mei op bezoek gaat bij zijn zieke schoonzus, prinses Kate. Volgens bronnen dichtbij het Britse koningshuis heeft hij deze afspraak net nadat het slechte nieuws naar buiten kwam gemaakt met zijn broer, prins William. 

Lees ook: Prins harry gaat in mei op bezoek bij schoonzus prinses Kate

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl