medisch team

Medisch team van de paus deed de operatie van prinses Kate

Er zijn nieuwe details naar buiten gebracht over de operatie van prinses Catherine. Volgens een Italiaans blad werd de operatie uitgevoerd door het medisch team van paus Franciscus. 

Op 16 januari onderging prinses Catherine van Wales een buikoperatie in Londen. Hierna werd ontdekt dat ze kanker heeft. Sinds dat moment ondergaat ze preventieve chemotherapie en werkt ze hard aan haar herstel. 

Operatie prinses Kate

In januari werd de prinses opgenomen in de London Clinic. Volgens het Italiaanse blad Gente, werd de prinses niet geopereerd door de artsen van dit privéziekenhuis, maar door het medisch team van paus Franciscus. Dit vooraanstaand team van Italiaanse artsen is werkzaam in het Gemelli Hospital in Rome. 

Lees ook: Koningin Camilla geeft voor het eerst een update over prinses Kate

Paus Franciscus

Het Gemelli Hospital in Rome zorgt al jaren voor de medische zorg voor de leden van de katholieke kerk in Rome. Paus Franciscus is twee keer door ze geopereerd. Eén keer aan een buikwandbreuk en nog een keer om littekenweefsel op zijn darmen te behandelen. Dit was daar terechtgekomen door een eerdere operatie. 

Pope Francis Leads A Mass On Pentecost Day Vatican
Pope Francis Leads A Mass On Pentecost Day Vatican

Medisch team speciaal overgevlogen 

Omdat het medisch team gespecialiseerd is in buikoperaties, is de groep specialisten speciaal voor deze operatie overgevlogen. Volgens het blad Gente werden de Italiaanse artsen opgeroepen, zodat prinses Catherine de beste zorg kon krijgen. 

Lees ook: Prins William weer aan het werk na diagnose Kate

Geen duidelijkheid

Of het écht waar is, of dat het om een gerucht gaat, dat zullen we nooit te weten komen. Kensington Palace heeft namelijk laten weten dat er geen informatie over prinses Kate en haar behandeling vrijgegeven zal worden. 

Lees ook: Prins Jaime ontmoet paus Franciscus

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl