×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Jaime ontmoet paus Franciscus

  Prins Jaime ontmoet paus Franciscus

  Prins Jaime de Bourbon de Parme heeft maandag de kans gehad om paus Franciscus het beste te wensen voor het nieuwe jaar. Die gelegenheid kwam aan het einde van de traditionele pauselijke nieuwjaarsontvangst in de Sala Regia van het Vaticaan. Alle ambassadeurs hadden zich daar verzameld om ook te luisteren naar de nieuwjaarstoespraak van de kerkvorst tot de diplomaten.


  Prins Jaime, die als Nederlands ambassadeur bij het Vaticaan vorig jaar zijn neef koning Willem-Alexander vergezelde bij diens historische staatsbezoek aan de paus, zat daarbij op de eerste rij. Paus Franciscus hield een lang betoog waarin hij de toestand in de wereld beschouwde en zei dat 'iedere man en vrouw in de wereld, maar zeker degenen met regeringsverantwoordelijkheid, dienstbaar en solidair moeten zijn en rekening moeten houden dat iedereen recht heeft te leven, en een recht heeft op vrede'.

  De paus sprak over de sluimerende conflicten in de wereld, die hij aanmerkte als een verkapte Derde Wereldoorlog. Hij noemde onder meer Irak, Jemen, Afghanistan, het Koreaanse schiereiland en de situatie in Palestina en Israël: 'Angst en agressie brengen geen vrede'.

  9 januari 2018 - 13:34