schot thomas kingston

De man van Lady Gabriella Windsor is overleden aan schot door hoofd 

Afgelopen zondag overleed Thomas Kingston, de echtgenoot van Lady Gabriella Windsor. De politie heeft nu laten weten dat hij zichzelf door het hoofd geschoten heeft. 

Thomas Kingston, de echtgenoot van Lady Gabriella Windsor (42), is vorige week zondag op 45-jarige leeftijd overleden. Buckingham palace heeft dinsdag zijn overlijden bekendgemaakt. Gabriella is de dochter van prins Michael van Kent (81), een neef van koningin Elizabeth.

Uitgebreid onderzoek door politie om schot

Na het overlijden van Thomas Kingston ging de politie direct het huis in om een uitgebreid onderzoek te doen. De politie heeft inmiddels bekend gemaakt dat Thomas Kingston is overleden aan een schot door het hoofd. Volgens de politie heeft hij dit zelf gedaan. Of hij depressief was of dat er wat anders aan de hand was, dat is niet bekend. 

Lees ook: Echtgenoot Lady Gabriella overleden: ‘Grote schok’

Geen verdere betrokkenen 

De politie benadrukt dat de omstandigheden van zijn dood verder niet verdacht waren. Ook zegt de politie dat er geen andere mensen betrokken waren bij zijn dood. Het was dan ook echt een eenmansactie

Lees ook: Dit is Lady Gabriella Windsor

Royal Ascot 2023 Saturday
Thomas Kingston met zijn vrouw, koning Charles en koningin Camilla in betere tijden

Grote klap 

Lady Gabriella Windsor noemde de dood van haar man een grote klap. Ze vraagt om privacy om dit grote verlies te verwerken. De twee waren sinds 2019 getrouwd. Buckingham Palace laat in een verklaring weten dat ook koning Charles en koning Camilla veel verdriet hebben. De twee rouwen om een zeer geliefd lid van de familie. 

Lees ook: Lady Gabriella Windsor treedt in het huwelijk

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl