achterstallige betalingen

Liefdadigheidsinstelling van Harry en Meghan in opspraak om achterstallige betalingen

De liefdadigheidsinstelling van prins Harry en Meghan Markle kan niet langer geld inzamelen. Dit zou allemaal te maken hebben met achterstallige betalingen. 

Harry en Meghan hebben in 2020 de Archewell Foundation opgericht. Dit deden ze nadat ze hun taken als leden van de koninklijke familie hadden neergelegd en het Verenigd Koninkrijk hadden verlaten. De missie van de liefdadigheidsinstelling is ‘Laat zien, doe goed.’

Achterstallige betalingen

De liefdadigheidsinstelling van prins Harry en Meghan Markle is in opspraak geraakt. Volgens People hebben ze meerdere betalingen niet gedaan, waaronder de jaarlijkse registratiekosten. Ook zou het verplichte jaarverslag ontbreken. Het resultaat? Ze mogen niet langer geld inzamelen voor de Archewell Foundation. 

Lees ook: Afrikaanse liefdadigheidsinstelling van prins Harry ligt onder vuur 

Ingebrekestelling verstuurd

De procureur-generaal van Californië heeft onlangs een ingebrekestelling verstuurd naar de Archewell Foundation. Uit de gegevens van Californie blijkt dat de stichting de laatste verlenging in mei 2023 heeft gedaan. Sindsdien is er niets meer betaald. Naast dat de twee niet langer geld mogen inzamelen, mogen ze ook geen geld meer uitkeren. 

Lees ook: Gesjoemel met geld door liefdadigheidsinstelling prins Andrew

inkomsten
Nigeria Invictus Games

Cheque nooit aangekomen

Via de woordvoerder van de Archewell Foundation is er een cheque gestuurd om de registratiekosten te betalen, maar is dit nooit aangekomen. Daarop is er nog een aanmaning verstuurd. De woordvoerder zet nu alles op alles om de fout zo spoedig mogelijk recht te zetten, zodat de liefdadigheidsinstelling de achterstallige betaling kwijt is en snel weer geld kan inzamelen. 

Lees ook: Schotse liefdadigheidsinstellingen krijgen telefoontje van William

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES/ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl