African parks harry

Afrikaanse liefdadigheidsinstelling van prins Harry ligt onder vuur 

Slecht nieuws voor de Afrikaanse liefdadigheidsinstelling, African Parks, waar prins Harry bestuurslid van is. De stichting onderzoekt beschuldigingen van misbruik. 

Prins Harry steunt meerdere liefdadigheidsinstellingen, waaronder African Parks in Congo. De non-profit organisatie beheert 22 nationale parken en beschermde gebieden in 12 landen, waaronder dus Congo. Prins Harry is al zes jaar een bestuurslid van African Parks. Hier kan weleens verandering in komen nu er beschuldigingen van misbruik tegen African Parks lopen. De instelling heeft een onderzoek ingesteld. 

Beschuldigingen van misbruik

Het zijn niet de minste beschuldigingen. Enkele bewakers van African Parks worden beschuldigd van het verwondingen, het verkrachten en martelen van de inheemse volkeren in de regenwouden van Congo. De beschuldigingen kwamen aan het licht door een anonieme melding van een bestuurslid van African Parks aan Survival International. Dit is een organisatie die zich inzet voor de rechten van inheemse volkeren in diverse landen. “Het onderzoek heeft de hoogste prioriteit en we roepen iedereen op om zoveel mogelijk informatie te delen omtrent het misbruik”, laat African Parks in een persbericht weten.

Lees ook: Dít bedrag schonken Harry en Meghan in 2023 aan goede doelen

Prime Minister Boris Johnson Hosts Uk Africa Investment Summit

Ontslag nemen

Door de ernst van de beschuldigingen, wordt prins Harry nu opgeroepen om ontslag te nemen bij de organisatie. Caroline Pearce, directeur van Survival International, vindt dat prins Harry het heft in eigen handen moet nemen. “Prins Harry kan helpen om dit leed te stoppen”, zegt ze hierover. “We roepen hem op om af te treden.” Prins Harry heeft op dit moment nog niet gereageerd op de beschuldigingen en staat tot nu toe nog steeds vermeld als lid van het bestuur. Hij is samen met zijn vrouw Meghan Markle betrokken bij African Parks via hun eigen Archewell Foundation.

Lees ook: Te bizar: Afrikaanse stam fan van Eloise

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus