taken neer

Koningin Camilla neemt rust en legt direct haar taken neer

De koningin van het Verenigd Koninkrijk vertrekt volgens de Engelse media naar het buitenland om daar bij te komen van de afgelopen tijd. 

Nu koning Charles kanker heeft, heeft zijn vrouw koningin Camilla heel wat taken van hem overgenomen. Nu blijkt dat het haar allemaal even te veel is geworden en daarom doet ze voor een aantal dagen een stapje terug. 

Veel gewerkt en legt taken neer

Het is ook allemaal niet niks: een zieke man, veel werk. Koningin Camilla heeft het de afgelopen tijd enorm druk gehad. Daarom neemt ze nu even een aantal dagen rust en legt ze tijdelijk haar taken neer. Volgens de Britse krant The Times zal koningin Camilla op 11 maart weer aan het werk gaan.

Lees ook: Wat gaat er gebeuren als zieke koning Charles volledig uitvalt? 

Tijd met familie

Nu koningin Camilla een stapje terug doet, zal ze veel tijd gaan doorbrengen met Charles en haar eigen familie. Volgens de Engelse media vertrekt ze ook nog voor een aantal dagen naar het buitenland. Om welke plek het dan zal gaan, dat is niet bekend. 

Charles Camilla Getty Royalty Online
Koning Charles en koningin Camilla

Toespraak op televisie

Wanneer koningin Camilla op 11 maart weer aan het werk gaat, zal ook koning Charles voor het eerst weer op televisie te zien zijn. De koning van het Verenigd koninkrijk zal dan een toespraak op televisie houden op Commonwealth Day. Dit is ook wel de jaarlijkse viering van het Gemenebest van Naties. 

Lees ook: Nu: Camilla geeft update over gezondheid koning Charles

Taken overnemen 

Nu zowel koning Charles als koningin Camilla afwezig zijn, zullen de taken door familieleden overgenomen worden. Zo zullen deze week prins William, prinses Anne, prins Edward en zijn vrouw Sophie een aantal koninklijke taken op zich nemen.

Lees ook: Voorbereidingen begrafenis Charles begonnen

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl