paasdienst

Koning Charles zal vandaag bij paasdienst apart zitten

Vandaag viert koning Charles de paasdienst in de St George’s Chapel bij Windsor Castle. De dienst zal voor Charles wat anders verlopen dan normaal. 

Begin januari werd koning Charles aan zijn vergrote prostaat geopereerd. Niet lang na de operatie kwam naar buiten dat er kanker gevonden was bij de Britse vorst. Om welke kankersoort het precies gaat, dat heeft Buckingham palace niet bekendgemaakt. 

Apart van de koninklijke familie bij paasdienst

Zondag tijdens de paasdienst in de St George’s Chapel bij Windsor Castle, zal koning Charles apart zitten van de rest van de koninklijke familie. Dit heeft The Telegraph eerder laten weten. 

Lees ook: Prins Harry met familie naar Paasdienst

Koning beschermen

Volgens The Telegraph is dit besluit genomen om de gezondheid van koning Charles te beschermen. De 75-jarige vorst van het Verenigd Koninkrijk en zijn vrouw, koningin Camilla, zullen de dienst op afstand van andere aanwezigen volgen. 

Lees ook: Koning Charles overladen met kaarten: ‘Tot tranen toe geroerd’

Videoboodschap Charles
Koning Charles in betere tijden

Ook niet bij receptie en paaslunch aanwezig

Normaal gesproken is koning Charles ook altijd bij een receptie na de dienst en bij een paaslunch aanwezig. Dit jaar gaat koning Charles na de paasdienst in de St George’s Chapel direct naar huis. Koningin Camilla zal hem hierbij vergezellen. Ook zij is verder niet aanwezig. 

Lees ook: Zieke koning Charles deelt videoboodschap: ‘Ik blijf jullie dienen’

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Prins Charles

Prins Charles

Sally Bedell Smith biedt

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl