Videoboodschap Charles

Zieke koning Charles deelt videoboodschap: ‘Ik blijf jullie dienen’

Sinds koning Charles een kankerdiagnose kreeg, is hij niet meer aan het werk geweest. Tot vandaag, want hij gaat zijn volk toespreken. 

Begin februari maakte Buckingham Palace bekend dat de Britse vorst kanker heeft. Om welke kankersoort het gaat, dat is niet bekend. Volgens zijn vrouw koningin Camilla gaat het naar omstandigheden goed met de koning. 

Ceremoniële viering

Op 11 maart is het Commonwealth Day. Dit is een ceremoniële viering van het gemenebest van Naties, een verbond van 56 landen: het Verenigd Koninkrijk, koloniën en mandaatgebieden. Ieder jaar wordt er op deze dag een speech gehouden, ook nu door koning Charles. 

Lees ook: ‘Docu is directe aanval op erfgoed Elizabeth’

Opgenomen videoboodschap

Buckingham Palace zal vandaag een vooraf opgenomen speech van de koning verspreiden. The Sun heeft de speech al in zijn bezit. Zij delen alvast wat van wat de koning in zijn videoboodschap zal vertellen. “Ik heb onlangs mijn eigen 75ste verjaardag gevierd en het verwarmt mijn hart als ik terugdenk aan de manier waarop het Gemenebest in mijn leven een constante is geweest, een kostbare bron van kracht, inspiratie en trots. In de afgelopen weken ben ik diep geraakt door uw buitengewoon vriendelijke en attente wensen voor mijn gezondheid. In ruil daarvoor kan ik u alleen naar mijn beste vermogen blijven dienen in het Gemenebest.”

KONING CHARLES
De zieke koning Charles

Blijven steunen 

De koning vervolgt: “Mijn geloof in onze gezamenlijke inspanningen en in het potentieel van onze mensen blijft even zeker en sterk als altijd. Ik twijfel er niet aan dat we elkaar in het Gemenebest zullen blijven steunen terwijl we samen deze belangrijke reis voortzetten.” In oktober heeft koning Charles een conferentie van regeringsleiders van het Gemenebest in Samoa. Ondanks zijn ziekte, is hij wel gewoon van plan om daarbij te zijn.

Lees ook: Britse royals staan stil bij Commonwealth Day

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl