Koning Charles Beterschap Kaarten Royalty Online

Koning Charles overladen met kaarten: ‘Tot tranen toe geroerd’

Koning Charles (75) heeft sinds zijn diagnose van kanker al meer dan zevenduizend kaarten en brieven ontvangen.

Ook is hij ‘meestal tot tranen toe geroerd’ door alle beterschapswensen die hij heeft mogen ontvangen. Dat vertelt hij woensdag tijdens een ontmoeting met premier Rishi Sunak op Buckingham Palace.

Buckingham Palace deelt vrijdag nieuwe foto’s en video’s van de koning die beterschapskaarten leest. ‘Na de aankondiging van de kankerdiagnose van de koning heeft het Correspondentieteam van Buckingham Palace meer dan 7.000 brieven en kaarten ontvangen van over de hele wereld,’ meldt het paleis onder de beelden. “De koning heeft een grote selectie aan kaarten en brieven mogen lezen. Velen delen hun eigen ervaring met kanker. Anderen bieden goede wensen en advies voor een spoedig herstel. Aan iedereen die de moeite heeft genomen om te schrijven, bedankt.’ Klik hier om naar de video te gaan.

Lees ook: Nu: Prins Harry wilde langer blijven, maar dat mocht niet van team Charles 

Tot tranen toe geroerd

De foto’s van Charles die de kaarten leest, zijn genomen in de 18e-eeuwse kamer van de Belgische suite in Buckingham Palace, voorafgaand aan de ontmoeting met premier Rishi Sunak. Tijdens dat gesprek vertelde de koning: “Ik heb zoveel prachtige berichten en kaarten gehad. Het heeft me meestal tot tranen toe geroerd.”

Koning Charles Leest Beterschapsbrief Royalty Online
© Getty Images

Lees ook: Wat gaat er gebeuren als zieke koning Charles volledig uitvalt? 

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Tip van de redactie

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES