prins harry

Nu: Prins Harry wilde langer blijven, maar dat mocht niet van team Charles 

Nadat prins Harry hoorde dat koning Charles kanker had, sprong hij direct in het vliegtuig om uiteindelijk maar 30 minuten met hem door te brengen.

Buckingham Palace heeft vorige maand naar buiten gebracht dat koning Charles kanker heeft. Welke kankersoort de koning heeft, dat laten ze in het midden. Wel weten we dat het naar omstandigheden goed gaat met de koning van het Verenigd Koninkrijk.

Geen snel bezoek op de planning 

Elf uur lang zat prins Harry in het vliegtuig op weg naar zijn zieke vader. De prins was van plan om meerdere dagen in het Verenigd Koninkrijk te blijven, dichtbij zijn vader. Helaas voor hem, werd hier een stokje voor gestoken door het team van koning Charles. Ze vreesden namelijk dat ze de prins niet meer zouden kunnen afschudden. 

Lees ook: Prins William denkt aan terugkeer naar Londen

Mee naar Sandringham

Over dit laatste vertelt een bron meer aan The Sun. “Aanvankelijk wilde Harry enkele dagen samen met Charles naar Sandringham gaan, waar de koning momenteel voornamelijk verblijft. Maar de hertog van Sussex kreeg instructies om naar Clarence House te komen.” Daar kreeg hij vervolgens te horen dat hij een hotel moest zoeken om te overnachten. Slechts enkele minuten na Harry’s korte bezoek vertrokken de koning en koningin wel naar Sandringham.

Lees ook: Primeur op Sandringham

King Charles Iii Stands Down From Official Duties After Cancer Diagnosis
De zieke koning Charles

Terugkeer prins Harry lijkt uitgesloten

Met deze actie lijkt zijn terugkeer uitgesloten, ook al zegt hij zelf open te staan voor een tijdelijke koninklijke rol. Ook prins William is hier niet erg positief over. “Hij zal de komende tijd de taken van de familie op zich nemen, omdat hij zijn broer Harry en zijn vrouw Meghan Markle niet meer kan vertrouwen, na alles wat zij hebben gedaan”, zegt de bron tegen The Sun.

Lees ook: Nu: Prins Harry wil vader helpen door tijdelijk een koninklijke rol te vervullen

Tip van de redactie

Droom je ervan om net zo fit en energiek te zijn als prins Harry? Begin vandaag nog met een Fitbit Charge 6. Met geavanceerde tracking voor elke activiteit, helpt het je koninklijke fitnessdoelen te bereiken. Voor meer info klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl