Amazon Charles

Koning Charles maakt grapje over Pokémon tegen Japanse keizer tijdens staatsbezoek

Vorige week ontving het Britse koningspaar hoog bezoek uit Japan. Ondanks zijn kankerdiagnose blijft koning Charles (75) optimistisch. Tijdens het staatsbanket kon hij het niet laten om een grapje te maken over de Japanse cartoons ‘Pokémon’ en ‘Hello Kitty’.

Het staatsbezoek begon op dinsdag, waarbij keizer Naruhito en keizerin Masako aanwezig waren. Zij kregen een formeel welkom op Horse Guards Parade door koning Charles en koningin Camilla, waar de Britse koning en de Japanse keizer samen de erewacht inspecteerden.

Tijdens het staatsbanket haalde Charles herinneringen op aan een keer dat hij en de keizer samen gingen vissen in 1984. “Het spijt me te moeten melden dat ik bij recentere vispogingen niet meer succes heb gehad,” zei Charles. “De uitdrukking ‘Gotta catch ‘em all‘ uit Pokémon is misschien bekend bij mijn kleinkinderen, maar voor mij is het misschien te ambitieus,” voegde hij eraan toe, verwijzend naar de bekende slogan van de serie.

The Emperor And Empress Of Japan State Visit To The United Kingdom – Day 1
© Getty Images

Lees ook: Binnenkort luxe kamperen in de tuin van koning Charles? Dat kan! 

Tijdens zijn toespraak verwees Charles ook naar de Japanse cartoon Hello Kitty. “Het was me een genoegen om de Britse verhalen achter bepaalde Japanse culturele iconen te leren kennen”, zei Charles. “Misschien staat u mij toe om één specifiek persoon te noemen die dit jaar 50 wordt, opgegroeid in een buitenwijk van Londen met haar tweelingzus, een selfmade ondernemer die miljarden dollars waard is, en bovendien een Unicef-kinderambassadeur. Dus ik kan alleen maar een heel gelukkige verjaardag wensen aan… Hello Kitty!”

Lees ook: Brits koningshuis deelt nieuw portret koning Charles

Prinses Anne moest het staatsbanket aan zich voorbij laten gaan vanwege een lichte hersenschudding.

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES