Videoboodschap Charles

Brits koningshuis deelt nieuw portret koning Charles

Het Britse koningshuis heeft een nieuwe portretfoto van koning Charles (75) vrijgegeven ter ere van Armed Forces Day, een nationale feestdag voor de Britse strijdkrachten.

Op de statige foto draagt Charles zijn militaire uniform als Commander-in-Chief van de Armed Services.

‘Een nieuw portret van de koning is vrijgegeven ter ere van Armed Forces Day’, klinkt het in de bijschrift van de foto. ‘Zijne Majesteit is de opperbevelhebber van de strijdkrachten. Op de foto draagt Zijne Majesteit zijn ceremoniële uniform van veldmaarschalk met medailles, zwaard en onderscheidingen.’

Lees ook: Koning Charles waarschuwt prins Harry: “Er zullen gevolgen zijn”

Het uniform is voorzien van medailles en onderscheidingen en Charles houdt een zwaard vast. Naar traditie in het Verenigd Koninkrijk heeft hij gediend bij zowel de marine als de luchtmacht en hij was meer dan dertig jaar kolonel van het Army Air Corps, een rol die hij onlangs overdroeg aan prins William.

Deze nieuwe foto is het eerste officiële portret van Charles sinds hij in april zijn koninklijke taken hervatte na zijn kankerdiagnose. Details over de aard van zijn kanker en de behandeling blijven onduidelijk.

Lees ook: Goed doel koning Charles onder ambassadeurschap David Beckham

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES