Day 3 Spanish Royals Visit Netherlands

Goed doel koning Charles onder ambassadeurschap David Beckham

Binnenkort neemt David Beckham (49) een heel nieuwe rol op zich. De ex-profvoetballer gaat namelijk aan de slag voor de Britse koning Charles (75).

The King’s Foundation, de liefdadigheidsinstelling van Charles, maakte zaterdag bekend dat David de nieuwe ambassadeur wordt van de stichting.

David reageerde enthousiast op zijn aanstelling: “Ik vind het geweldig om samen te werken met The King’s Foundation en de kans te krijgen om het werk van de liefdadigheidsinstelling onder de aandacht te brengen”.

Lees ook: Koning Charles is nu officieel rijker dan koningin Elizabeth: dít is zijn vermogen 

“Ik heb jonge mensen altijd graag geholpen om hun horizon te verbreden en kijk er met name naar uit om de onderwijsprogramma’s van de stichting te ondersteunen.”

Lees ook: Kunstenaar van portret koning Charles lacht om kritiek

Onlangs bracht de oud-voetballer een bezoek aan Highgrove Gardens voor een ontmoeting met koning Charles. “Het was inspirerend om tijdens mijn recente bezoek aan Highgrove Gardens van de koning te horen over het werk van de instelling – en om tips voor het houden van bijen uit te wisselen!” zei David. Een aantal jaar geleden begon David met zijn nieuwe hobby. Hij startte met het houden van bijen en gaf vorig jaar een potje zelfgemaakte honing aan Charles.

Lees ook: Goed doel ontvangt brief van prins William

Tijdens een tuinfeestje op Buckingham Palace wordt koning Charles verrast met een ietwat brutale vraag:

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES