Amazon Charles

‘Charles verder met behandeling tegen kanker na werkbezoek’

Dinsdagmiddag had koning Charles (75) zijn eerste werkbezoek sinds de bekendmaking van zijn ziekte. Een paar uur later zou de vorst alweer bezig zijn geweest met zijn eigen behandeling. Dat schrijven de Britse media.

De monarch keert langzaam weer naar het openbare leven na een pauze van drie maanden voor zijn kankerbehandeling.

Charles bracht een bezoek aan het University College Hospital Macmillan Cancer Centre in London. In het ziekenhuis en gespecialiseerd kankercentrum ontmoette de koning samen met koningin Camilla artsen en patiënten om bewustwording te vergroten over het belang van vroegtijdige diagnose en innovatief onderzoek. “Ik heb vanmiddag ook mijn behandeling”, zou de koning tegen een patiënt hebben gezegd.

Lees ook: Koning Charles wil graag hereniging met kleinkinderen Archie en Lilibet: ‘Leven te kort’

Hij hield soms de handen vast van sommige patiënten. Ook zou hij volgens Daily Mail gezegd hebben dat het ‘altijd wel een beetje een schok is’ als je gediagnosticeerd wordt met kanker.

King Charles Iii And Queen Camilla Visit University College Hospital Macmillan Cancer Centre
Koning Charles houdt hand vast van patiënt in University College Hospital Macmillan Cancer Centre © Getty Images

Lees ook: Koning Charles gaat vanaf deze week weer aan het werk

King Charles Iii And Queen Camilla Visit University College Hospital Macmillan Cancer Centre
© Getty Images

Geen informatie

“Hij wil ook laten zien dat het mogelijk is om met kanker te werken, hoewel hij zich beseft dat dat niet voor iedereen het geval is”, zei de assistent van Charles. Voorafgaand aan het werkbezoek kondigde Buckingham Palace aan dat ze geen informatie gingen delen over de specifieke vorm van kanker die bij Charles is vastgesteld of zijn behandeling. Dit werd gemeld door The Independent.

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES