werk

Koning Charles gaat vanaf deze week weer aan het werk

De Britse koning Charles gaat vanaf deze week weer aan het werk. Dit heeft Buckingham Palace bekendgemaakt. 

In februari werd bekend dat de Britse vorst kanker heeft. Hierachter kwamen de doktoren toen de koning werd geopereerd aan een vergrote blaas. Welke kankersoort de koning heeft, dat is nooit bekendgemaakt. Wel werd er altijd gezegd dat het naar omstandigheden goed ging met koning Charles. Nu blijkt het zo goed te gaan, dat hij vanaf deze week weer aan het werk kan.

Deze week eerste officiële bezoek 

Aankomende week keert koning Charles weer terug. Hij start dan met een bezoek aan een kankerinstituut in Londen. Hij zal dit bezoek niet alleen afleggen, koningin Camilla zal hem hierbij vergezellen. Vanaf dat moment zal hij steeds meer en meer werk aannemen. Wel zal zijn werkschema passend worden gemaakt, zodat hij tegelijkertijd zijn behandelingen tegen kanker kan voortzetten. 

Lees ook: Zieke koning Charles deelt videoboodschap: ‘Ik blijf jullie dienen’

Statement Buckingham Palace

Buckingham Palace liet weten dat koning Charles weer aan het werk zou gaan. Daarnaast lieten zij ook het volgende weten: “Met de eerste verjaardag van de kroning in aantocht, blijven Zijne Koninklijke Hoogheden enorm dankbaar voor de hartelijkheid en de beterschapswensen van over de hele wereld.” 

KONING CHARLES
koning Charles

Eerste staatsbezoek sinds kankerdiagnose

Ook kondigde het paleis aan dat er weer een staatsbezoek voor Charles op de planning staat. Koning Charles hoeft hier niet zelf voor te reizen. maar de Japanse keizer Naruhito wel! Hij zal eind juni koning Charles en zijn vrouw, koning Camilla, bezoeken in Londen.

Lees ook: Aha! Daarom was Charles tijdens de inhuldiging boos op prins William  

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl