charles boos

Aha! Daarom was Charles tijdens de inhuldiging boos op prins William  

Op 6 mei 2023 werd Charles ingehuldigd als koning. Het ging niet allemaal perfect, want Charles was namelijk boos op zijn oudste zoon en schoondochter. 

Charles werd op 6 mei 2023 officieel ingehuldigd als koning in Westminister Abbey. Het leek er allemaal perfect en goed aan toe te gaan, maar dit was toch niet helemaal het geval. Hij werd namelijk betrapt met een nogal boos gezicht

Te laat

Maar waarom was koning Charles nu zo boos? De prins en prinses van Wales waren een paar minuten te laat voor de kroning van Charles en Camilla. In het boek Charles III: The Inside Story beschreef auteur Robert Hardman wat er die dag precies gebeurde. 

Lees ook: ‘Prins Harry moet excuses aanbieden’

Niet de bedoeling

Het was namelijk zo dat de optocht van koning Charles en koningin Camilla naar Westminster Abbey ruim 33 minuten zou duren. Dit duurde op de dag zelf maar 26 minuten. Robert Hardman schrijft: “Zonder dat ze het wisten waren de prins en prinses van Wales met hun twee jongere kinderen bijna twee minuten te laat.” Dit was niet helemaal de bedoeling, want ze moesten eigenlijk acht minuten voor de kroning al aanwezig zijn. Uiteindelijk arriveerden ze na Charles en Camilla. 

King Charles Iii Delivers Speech At The Opening Of Parliament
Koning Charles

Koning Charles moest wachten

Hierdoor moesten koning Charles en koningin Camilla wachten en daar waren ze allesbehalve blij mee. Charles werd door camera’s betrapt en keek nogal geïrriteerd. Een liplezer zou hebben gezegd dat koning Charles een aantal dingen tegen zijn vrouw zei, waaronder: “Ze kunnen nooit op tijd zijn… Er is altijd wel iets.” 

Veel stress 

Volgens Robert Hardman heeft niet kroonprins William, maar vooral het personeel van hun een boze koning Charles gezien. “Het is ongebruikelijk dat de twee belangrijkste aankomsten op zo’n belangrijke gebeurtenis zo onpunctueel zijn.”

Lees ook: Queen Elizabeth was boos op Harry en Meghan om vernoeming

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Prins Charles

Prins Charles

Sally Bedell Smith bied

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl