kamperen

Binnenkort luxe kamperen in de tuin van koning Charles? Dat kan! 

Dol op de Britse royals en op luxe kamperen? Dan hebben we goed nieuws: je kunt binnenkort kamperen in de tuin van koning Charles. Ja, echt! 

De Britse koninklijke familie heeft door het hele land prachtige kastelen en huizen staan. Eén van de mooiste locaties is het landgoed Sandringham. Hier is de Britse koninklijke familie altijd met de kerstdagen te vinden. Daar organiseren ze een kerstdiner voor de hele familie en genieten daarna van de natuur in de buurt.

Tuin opnieuw ingericht

De tuin rondom Sandringham is ontzettend groot, ze hebben daar meer dan 8000 hectare aan grond. De afgelopen tijd is deze grond helemaal opnieuw ingericht, want een deel hiervan wordt inmiddels gebruikt als camping. En dan niet zomaar een camping, nee… Een luxe! 

Luxe kamperen en meer

Wil je graag een rondreis maken door de prachtige natuur en in de buurt van de Britse royals logeren? Je kunt met een vouwwagen, caravan en camper terecht bij de Sandringham Estate Caravan and Motorhome Club, zoals het heet. Liever wat luxer? Je kunt binnenkort ook luxe kamperen, ook wel glamping. 

General View Of Sandringham Estate
Sandringham

Plannen van koning goedgekeurd

Koning Charles heeft zelf deze plannen verzonnen en ingediend en heeft inmiddels van de lokale autoriteiten goedkeuring gekregen. Zo zie je maar, dat je zelfs als koning nog goedkeuring moet krijgen voor nieuwe plannen. Nu er groen licht is, kan de aanleg van deze glamping snel beginnen.

Lees ook: Schrikken: Indringer gevonden in tuin van koning Charles

Alle voorzieningen aanwezig 

Volgens The Daily Mail worden er in ieder geval vijftien grote safaritenten geplaatst. Deze tenten hebben stuk voor stuk een eigen grote veranda en barbecue. Dat niet alleen, ook hebben de safaritenten naast een heerlijk bed een eigen keuken, eettafel en een bank. Dus mocht je eens willen logeren op een locatie vlakbij de Britse royals? Dan weet je nu waar je naartoe moet. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES