Prinses Anne

Prinses Anne ontslagen uit het ziekenhuis: zó gaat het nu met haar

Goed nieuws voor prinses Anne: de Britse prinses heeft het ziekenhuis verlaten. Eerder deze week liep ze een hersenschudding op nadat een paard tegen haar hoofd had geschopt. 

De Britse prinses Anne, het enige zusje van koning Charles, belandde vorig weekend in het ziekenhuis, nadat ze een val maakte van haar paard. Het paard gaf daarna ook nog eens een schop tegen haar hoofd. Het ongeluk gebeurde op haar landgoed in Gloucestershire

Per helikopter naar het ziekenhuis

Volgens prinses Anne wist ze niet meer wat er was gebeurd. Gelukkig werd het ongeluk direct serieus genomen en werd ze per helikopter naar het Southmead Hospital in Bristol gebracht. Daar kreeg de prinses al snel te horen dat ze een zware hersenschudding had. De afgelopen dagen is ze daar door haar artsen verzorgd, tot nu, want de prinses heeft het ziekenhuis inmiddels weer mogen verlaten. 

Queen Elizabeth Ii Platinum Jubilee 2022 Trooping The Colour
Prinses Anne

Veel bezoek

Gelukkig was de prinses niet vaak alleen in het ziekenhuis. Haar echtgenoot Timothy Laurence bracht meerdere keren een bezoek aan haar. Hij vertelde aan de pers dat zij langzaam aan het herstellen was. Niet alleen Timothy Laurence, maar ook Anne’s dochter Zara Tindall bezocht het ziekenhuis meerdere keren. 

Lees ook: Actueel: prinses Anne lijdt tijdelijk aan geheugenverlies na incident met paard

Hoe gaat het nu met prinses Anne? 

Op dit moment gaat het naar omstandigheden goed, ook al zal de prinses thuis nog verder moeten herstellen. Prinses Anne zal daarom niet direct weer aan het werk gaan. De artsen van de prinses moeten haar eerst groen licht geven, maar wanneer dat gaat gebeuren, dat is nog even afwachten. 

TEKST VERA GULDEMEESTER

BEELD GETTYIMAGES