Kate William Brengen Kids Naar School Credits Pa

Kate en William breken met koninklijke tradities

Kate en William kiezen voor een praktische benadering bij de opvoeding van George, Charlotte en Louis, waarbij ‘alles om hen heen draait’.

Prinses Kate en prins William zijn geen onbekende in het overtreden van koninklijke protocollen. Zo veroverde hun liefdesverhaal het land in 2011, toen William trouwde met de ‘gewone’ Kate. Nu zijn ze ook niet van plan om zich aan de regels te houden. Het stel heeft namelijk een moderne aanpak als het gaat om het opvoeden van hun kinderen, George (10), Charlotte (8) en Louis (5).

Naar school lopen

Het paar brengt afwisselend hun kinderen zelf naar school vanuit Adelaide Cottage. George, Charlotte en Louis gaan naar de Lambrook-school in Berkshire. Na hun verhuizing van Kensington Palace naar het landgoed Windsor sloten ze zich vorig jaar aan. Prins Louis heeft nu de onthaalklas in de pre-prep afgerond, terwijl George en Charlotte respectievelijk jaar vijf en jaar drie hebben afgerond.

“Alles draait om de kinderen”, zegt een bron van het paleis. “William en Catherine brengen om beurten de kinderen naar school. Kate gelooft sterk dat het gezin op de eerste plaats komt – die regel bepaalt alles wat ze doen, evenals al hun afspraken.”

Verjaardagen

Kate komt uit een hecht gezin en vindt het erg belangrijk om familietradities van Middleton aan haar eigen gezin door te geven.

Zo blijft de prinses elk jaar tot laat op de avond op om een zelfgemaakte taart te bakken op verjaardagen. Zaterdag blies prins George tien kaarsjes uit, en naar verluidt maakte Kate voor de gelegenheid een Victoria-spons.

Thuis bakken is niet de enige normale traditie rond verjaardagen. Alle kinderen hebben ook normale verjaardagsfeestjes – dit jaar hield prins George zijn feest op het landgoed Windsor in plaats van op de plaatselijke bowlingbaan. Net als elke andere tienjarige vierde hij zijn verjaardag met een feestje en nodigde hij zijn hechte groep schoolvriendjes uit.

Vakantie

In voorgaande jaren heeft het gezin genoten van geweldige familievakanties – van skiën tot gezellige familiemomenten in Anglesey of Sandringham. Natuurlijk brachten ze ook traditionele koninklijke zomers door in de Schotse kasteel Balmoral.

Maar de Wales’ doen dingen graag een beetje anders. Kate en William namen de kinderen mee op een luxe Caribische vakantie naar Mustique, samen met grootouders Carole en Michael Middleton.

De familie bezocht Mustique voor het eerst in 2008 en is sindsdien teruggekeerd. Omdat het een exclusief eiland is met volledige privacy, kunnen ze er ontspannen en genieten zonder nieuwsgierige ogen.

Met een vliegverbod boven Mustique en de discretie van andere gasten, kunnen ze echt ongestoord hun tijd doorbrengen en volop van de vakantie genieten.

Geen inwonende oppas

Dat royals hulp krijgen bij de opvoeding van hun kinderen is niets nieuws. Het stel krijgt hulp van Maria Morrallo. Volgens het Britse nieuwsblad Mirror is ze een oppas die is opgeleid aan het gewaardeerde Norland College en werkt ze sinds 2014 voor het koningshuis.

“De kindermeisjes leren alles, van defensief rijden tot veiligheidskwesties tot hoe ze voor een toekomstige koning of koningin moeten zorgen”, vertelde koninklijk commentator Victoria Murphy kort na de geboorte van prinses Charlotte aan ABC News.

In tegenstelling tot andere royals woont Maria niet bij de familie in huis. Ze woonde echter wel bij hen in Kensington Palace. Toen het gezin verhuisde naar Adelaide Cottage op het landgoed Windsor, een pand met vier slaapkamers, betekende dit dat Maria niet bij hen zou gaan wonen.

De toekomst van George

Als toekomstige koning wordt George al voorbereid op een leven in de schijnwerpers. Ze hebben we hem al gespot op het tennistoernooi Wimbledon en het EK. Het lijkt erop dat George de traditie in de voetsporen van zijn vader gaat volgen door naar dezelfde school te gaan, namelijk Eton College. George, Kate en William werden vorige maand nog gezien op het terrein van het internaat.

Ook prins Harry kroop hier achter de schoolbanken. Maar in tegenstelling tot de eeuwenoude tradities wordt er van George niet verwacht dat hij zich bij het leger aansluit voordat hij koning wordt.

eloise
KLIK HIER

princeandprincessofwales

#Royaltynl