William, Kate, George, Charlotte, Louis

Toekomst prins George ter discussie

Niets zo voorspelbaar als de levensloop van een kroonprins(es). Alleen gaat dat voor prins George niet meer op.

Zijn grootvader Charles diende bij de marine en de luchtmacht. Zijn vader William volgde een opleiding aan de Royal Military Academy Sandhurst en diende meer dan zeven jaar in het leger.

Logisch, want anders dan in Nederland is de koning meteen ook opperbevelhebber van de strijdkrachten. En eigenlijk stond nooit ter discussie dat een troonopvolger een tijdlang diende. Zelfs Queen Elizabeth heeft dat gedaan. Om maar te zwijgen van oom Harry.

Interessant

Maar het was eigenlijk alleen gewoonte, vaste regels zijn nooit opgesteld, en dat maakt het nu interessant. Want Kate en William hebben heel vaak laten weten dat ze de opvoeding van prins George, prinses Charlotte en prins Louis helemaal anders gaan doen.

De drie maken zoveel mogelijk kennis met het echte leven, en krijgen ook meer vrijheid om te doen wat ze willen.

Astronaut

‘In theorie staat niets George in de weg om een carrière als astronaut na te streven, als dat is wat hij wil, en daarna koning te worden’, zegt een vriend van prins William in de Britse krant Daily Mail. ‘De regels zijn nu anders, hij hoeft niet per se het leger in te gaan.’

Dat zou dan alweer een heel oude traditie zijn die wordt doorbroken. Benieuwd wat de Britten daar van vinden. En misschien kiest hij juist voor een militaire carrière. Omdat het kan.

eloise
KLIK HIER

Daily Mail/ANP

#Royaltynl