Mathilde, Paola, Albert, Filip

Koning Albert weer in het openbaar

Het is Nationale Feestdag in Belgie, en ook koning Albert en koningin Fabiola hebben zich laten zien. Dat was voor velen een verrassing.

Echt helemaal lekker gaat het nog niet met de 89-jarige. Koning Albert zou na het Te Deum in de kathedraal van Brussel eigenlijk het publiek groeten, maar daar was hij te moe voor.

Moe

‘Hij is te moe’, vertelde iemand van de delegatie het publiek, volgens koningshuisverslaggever Wim  Dehandschutter. Vanuit de auto zwaaiden koning Albert en koningin Paola nog wel even naar omstanders.

Tijdens het Te Deum, de lofzang die ieder jaar op de nationale feestdag in België wordt gezongen, heeft de koning de gehele dienst gezeten. Koningin Paola en koning Albert zijn niet aanwezig bij de andere activiteiten op vrijdag, zoals de militaire parade en het concert.

Onwel

Het was de eerste keer in tien jaar dat Albert bij de feestelijkheden van de nationale feestdag was. Begin juli lag de vader van de huidige koning Filip nog acht dagen in het ziekenhuis, omdat hij onwel was geworden. Hij vertoonde uitdrogingsverschijnselen en had een bloedinfectie opgelopen.

chanel
KLIK HIER

ANP

#Royaltynl