ruzie prins Harry en william

Is prins William jaloers op zijn broer Harry?

Prins Harry (39) bevindt zich vaak in de schijnwerpers. Desondanks heeft hij altijd het gevoel gehad het zwarte schaap van de familie te zijn. Dit staat in contrast met de manier waarop zijn broer prins William (41) het ziet. Die zou namelijk ‘een beetje jaloers’ zijn op zijn broer, zo meldt de bron aan ‘US Weekly’.

In 2020 verhuisden prins Harry en Meghan Markle officieel van het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten. Met hun verhuizing, deden ze ook direct een stap terug binnen het Britse koningshuis.

William is een beetje jaloers op de vrijheid die Harry nu heeft”, zegt een bron tegen US Weekly. Ed Owens, koningshuis-historicus en auteur van After Elizabeth: Can the Monarchy Save Itself?, is het volledig eens met de bron. Volgens hem zou William eveneens jaloers zijn om Harry’s prestaties. “Harry heeft fantastische dingen gedaan. De Invictus Games zijn nu internationaal bekend, en ik denk dat dat internationale podium iets is waar beide broers duidelijk naar streven. Die internationale schijnwerpers onderscheiden Harry’s werk echt van dat van andere leden van de koninklijke familie.”

Lees ook: Prins William geeft update over prinses Catherine 

Een zekere mate van jaloezie

De Britse journalist Robert Jobson beweerde eerder dat William verrast was door het succes van Harry met de Invictus Games. “Ik denk dat er een zekere mate van jaloezie was over hoe goed het was gegaan,” zei Robert in de ABC News-special ‘Prince Harry’s Mission: Life, Family and Invictus Games‘, die werd uitgezonden in februari. “Ik denk echt dat William verrast was door hoezeer dit een succes was en hoeveel geld erin werd gestoken en hoeveel regeringen erbij betrokken raakten.”

Lees ook: Zó vierden William en Kate hun 13e huwelijksjubileum

Geen oude gevoelens meer

Harry heeft eerder openlijk gesproken over zijn gecompliceerde relatie met William, die hij in zijn memoires uit 2023, Spare, zijn ‘aartsvijand’ noemde. “Er is altijd deze competitie tussen ons geweest, vreemd genoeg,” zei Harry tijdens een interview met Good Morning America in januari 2023 terwijl hij zijn boek promootte. “Ik denk dat het echt speelt in of altijd heeft gespeeld met de ‘erfgenaam/reserve’.”

Een andere bron laat aan US Weekly weten dat Harry zich nu niet meer zo voelt, en hij heeft zijn familie uitgenodigd voor een evenement ter gelegenheid van een jubileum van de Invictus Games in Londen volgende maand – maar het is onduidelijk of William of prinses Kate Middleton van plan zijn om bij te wonen. “Harry is zeer tevreden en heeft nu geen van die oude gevoelens meer,” zegt de bron. “Hij voelt dat zijn leven doel en betekenis heeft en dat hij veel goeds aan de wereld kan brengen.”

Lees ook: Dit is de échte reden waarom prins William geen trouwring draagt

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES